İvaylovgrad ve İpsala belediyelerinden ortak turizm projesi

İvaylovgrad (Ortaköy) Belediyesi ve Edirne iline bağlı İpsala Belediyesi, ortaklaşa hazırladıkları “İvaylovgrad’ın Lambuh Köyünde ve İpsala İlçesinde Turizm ve Dinlenme Alanları Oluşturulmasıyla Doğal, Kültürel ve Tarihi Yapılara Erişim Koşullarının İyileştirilmesi” projesiyle Katılım Öncesi Yardım Aracı kapsamında finanse edilen Interreg IPA Sınır Ötesi İşbirliği Bulgaristan – Türkiye Programı’na (2014 – 2020) başvuruda bulundu. Birinci önceliği turizmin gelişimi olan projede İvaylovgrad Belediyesi, lider ortak olarak yer alıyor.

Projede öngörülen genel amaçlar, doğal, kültürel ve tarihi mirasın kullanılmasıyla İvaylovgrad ve İpsala ilçelerinin turistik çekiciliğinin artırılmasıdır. Projenin özel hedefleri turistik yerlere erişimin iyileştirilmesi; sınır ötesi bölgenin doğal zenginliklerinin ve kültürel ve tarihi mirasının korunması; turizm altyapısı, atraksiyonlar ve ziyaretçi dinlenme tesislerinin çeşitlendirilmesi ve iyileştirilmesi; yerli halka kalıcı istihdamın sağlanması ve turizm akışının artırılmasıdır.

Proje turizm ve dinlenme alanları oluşturulmasıyla İvaylovgrad ve İpsala ilçelerinde doğal ve tarihi yerlere erişimin iyileştirilmesini öngörüyor. İvaylovgrad İlçesinde yeşil yollar, İpsala İlçesinde ise hıyaban bulunan turistik park, manzara izleme noktaları, oyun, aile tatilleri, doğal ortamda piknik alanları, atraksiyonlar kurulacak. Proje ortakları, Ortak Turizm Gelişim Programı hazırlayacak.

İvaylovgrad Belediyesinin projeden beklentileri Lambuh köyünde yeni bir turizm destinasyonu oluşturulması, İvaylovgrad Barajı ve turizm altyapısına, atraksiyonlar ve ziyaretçi dinlenme tesislerine erişimin iyileştirilmesi, 4 km’den fazla turistik yolun onarılması ve 1 km’den fazla yeşil yolların kurulmasıdır.

“İvaylovgrad’ın Lambuh köyünde ve İpsala İlçesinde Turizm ve Dinlenme Alanları Oluşturulmasıyla Doğal, Kültürel ve Tarihi Yapılara Erişim Koşullarının İyileştirilmesi” projesi, özel hedefi doğal, kültürel ve tarihi mirasın ve ona bağlı altyapının daha iyi kullanılmasıyla sınır ötesi bölgenin turistik çekiciliğinin artırılması olan IPA Sınır Ötesi İşbirliği Bulgaristan – Türkiye Programı’nın Öncelik Ekseni 2. Sürdürülebilir Turizm çerçevesinde hazırlandı. Projenin süresi 15 ay.

Kaynak: Kırcaali Haber

Read Previous

Kosova’da hava kirliliği her yıl 800 kişiyi öldürüyor

Read Next

MATTO Başkanı Kahveci: “Amacımız Makedonya’nın refahına katkı sağlamak”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *