Vardar: Peak Health ile yakın ilişkileri sağlık turizmi boyutuna taşımak istiyoruz

Türkiye’de son yıllarda hem devlet hem özel sermayenin gerçekleştirdiği sağlık yatırımları Bursa şehrini sağlık turizmi alanında bir adım öne çıkardı.

TIMEBALKAN ÖZEL

İstanbul’dan sonra Türkiye ekonomisinde, bünyesinde her türlü sanayi faaliyetini barındıran 24 farklı Organize Sanayi Bölgesini barındıran Bursa, sahip olduğu termal su kaynakları ile de “şifa şehri” olarak anılmakta.

Bursa’da faaliyet gösteren Peak İnternational Health şirketi sahiplerinden Bayram Vardar, Bursa’nın özellikle sosyal ve kültürel fırsatlarının yanı sıra Avrupa standartlarına sağlık hizmetini daha avantajlı maliyetlere Balkan coğrafyasındaki akraba topluluklarının ulaşmasına aracılık etme hedefinde olduklarını söyledi.

– “Bursa sağlık yatırımlarından nasibini fazlasıyla alan bir şehir”

Daha önceden Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde bulunan ve aslen Üsküplü olan Bayram Vardar, Balkan insanının akrabalarının en yoğun yaşadığı şehrin Bursa olduğunu belirterek, “Sofya’dan Üsküp’e, Tiran’dan İştip’e, İşkodra’ya, Prziren’e, Saraybosna’ya her türlü şehirden akrabalık bağlarımız var ve bu insanlarla dün kamu yönetici, yerel yönetici sıfatıyla bu akrabalık bağlarını artırırken bugün Peak İnternational Health firmasıyla da bu bağları farklı bir boyuta, sağlık turizmi boyutuna taşımak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Balkan insanı ile Bursa arasındaki birlikteliği farklı boyuta taşımak istediklerini vurgulayan Vardar, “Tarih ve kültür birlikteliği de zaten ortada. Kentsel mimari açısından belli. Bunu sağlık alanında da taşımak istiyoruz. Türkiye özellikle Sağlık Bakanlığının, devletin yatırımlarının yanında özel kişilerin de gerçekleştirdiği çok büyük sağlık yatırımlarıyla yükselen trend. Bursa’da bu sağlık yatırımlarından fazlasıyla nasibini alan bir şehir.” diye konuştu.

– “Bursa bir şifa şehri”

Bursa’da çok büyük bir su kaynağı olduğuna dikkati çeken Vardar, “Bursa’yı biz tanımlarken Bursa bir zıraat şehri, tarım şehri, Bursa bir ekonomi şehri, Bursa bir zanaat şehri olmanın yanında Bursa bir de şifa şehri. Dediğim gibi Bursa özellikle sağlık alanındaki kamu ve özel yatırımlarla beraber çok ciddi avantajları, fırsatları barındıran bir şehir. Balkan şehirlerini daha da yakın daha da farklı birlikteliklere taşıma adına bu hizmeti hemşerilerimize, akrabalarımıza, Üsküplülere vermek istiyoruz.” diye konuştu.

Sağlık turizminin, turizm sektöründe zirve yaptığını kaydeden Vardar, Bursa’nın bu alanda diğer Avrupa şehirleri ve İstanbul’dan daha uygun bir yer olduğunu belirtti.

– Fizik tedavi merkezinde herkes çok ilgili

Felç geçiren ve 10 yıldır Bursa’da tedavi gören Makedonyalı İrena Apostolova da aldığı sağlık hizmetinden memnun olduğunu belirtti.

Apostolova, “Üsküp’te yaşıyorum. 10 yıldan beri Bursa’da tedavi görüyorum. Çok ağır hastalık yaşadım ama şimdi daha iyiyim. Fizik tedavi merkezinde herkes çok ilgili. Çok minnettarım, çok teşekkür ediyorum. Herkese de tavsiye ediyorum.” diye konuştu.

Read Previous

TMBH Genel Başkanı Saraç gündemdeki konular hakkında konuştu

Read Next

Gostivar’da kapatılan Türkçe sınıf ile ilgili sorun devam ediyor