Tıp Fakültesi Öğrencisi İrfan Raşid: “Hastanelerimizde çalışan Türk logoped yok”

Bugün Üsküp’te, 6 Mart Avrupa Logopedi günü dolayısıyla, Murat Paşa Camii önünde bir grup tıp fakültesi öğrencileri vatandaşlara konuşma zorlukları ve kusurlarını tedavi eden Logopedia bilim dalı hakkında bilgi verdiler.

“Kiril ve Metodiy” Üniversitesi Tıp fakültesi talebelerinin düzenledikleri etkinliği çarşıdan geçen vatandaşlar yoğun ilgi gösterdiler. Vatandaşlar talebelerinin hazırladıkları anket sorulara cevap vererek, hastalık ile ilgili detaylı bilgi aldılar.

DSC_0547
Üsküp doğumlu, “Kiril ve Metodiy” Üniversitesi Tıp fakültesi birinci sınıf öğrencisi İrfan Raşid TİMEBALKAN portalına yaptığı açıklamada, üzülerek halkımızın bu bölümle ilgili fazla bilgisi olmadığının altını çizdi.

İrfan Raşid, “Bugün düzenlediğimiz bu etkinlikle asıl amacımız halkımızın Logopedi ile ilgili bilgi edinmeleri ve özellikle çocuklarında bu gibi sorunları göz ardı etmemeleri gerektiğini hatırlatmak. Şu anda hastanelerimizde hiç çalışan Türk Logoped yok. Umarım bu ve bu gibi etkinliklerle halkımızı az da olsa bilgilendirmeyi ve aslında buna ne kadar çok önem vermeleri gerektiğini anlatabilmeyi başarbilmişizdir” şeklinde konuştu.

DSC_0541

Yetişkin ve çocuklarda dil, ses ve konuşma bozukluklarının terapi yoluyla tedavisi olan Logopedi konusunda Türk ailelerinin yeterli bilgiye sahip olmadıklarına dikkat çeken İrfan Raşid, “2,5 yaşına gelen bir çocuğun 50 kelime söylemesi, 3-4 yaşında ise konuşmasının yarısının anlaşılır olması gerekiyor. Aksi durumlarda terapi gerekir” dedi.

H. Gina

Read Previous

Yunanistan Dışişleri Bakanı Kocias: Türkiye Yunanistan’ın en iyi komşusu

Read Next

Erdoğan 3. köprüden makam aracıyla geçti

One Comment

  • Maalesef size uzulerek katiliyorum,bende Tip fakultesi-Konusma Terapisti bolumu mezunuyum ve ne mezunu sorduklarinda onlara hangi bolumu bitirdigimi anlatmaya calismaktayim.Dediginiz gibi halkimiz bu alandan haberleri yok, ki staj yaptigim yerde ne Turk Konusma Terapisti var ne de cocuklarini getiren Turk aileleri :/ belkide getirmek istiyorlar ama kendi ana dilinde olmayinca cocuklara illaki daha zor geliyor :/ Umarim halkimiz bu alanda daha cok onem verip cocuklarini bize emanet ederler…Sevgilerle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *