Rumeli müziğinin önemli ismi Arif Şentürk, İstanbul’da anıldı

Rumeli Balkan dernekleri federasyonu tarafından Cem Karaca Kültür Merkezi’nde organize edilen Rumeli müziğinin Mihenktaşı Arif Şentürk’e saygı ve anma gecesi muazzam bir katılımla son buldu.

11 farklı sanatçının sahne aldığı geceye halk tarafından büyük ilgi gösterildi. Dream Türk ekranlarından canlı yayınlanan gecede ; Soner Ozbilen, Umut akyürek, Rumeli Ekrem, Yasemin Göksu, Muammer ketencioğlu, Berna Karagözoğlu, Onur Baytan, Nilay Öncüloğlu, rüstem avcı, Fehmi’ye Çelik ve Çiğdem Taştan sahne aldı. Yusuf Emin ve Hülya Albayrak’ın sunduğu gecede iş dünyası siyaset ve sanat camiasından çok fazla katılım gerçekleşti.

Arif Agam Emanetin Bizdedir Arif Şentürk ve Rumeli müziğinin anlam ve önemine değinen Rumeli balkan dernekleri federasyonu Genel başkanı Kamuran Atakan özellikle Arif Şentürk’ün dostları ve genç kadroyla bu geceyi organize etmek istediklerini dile getirdi.

Arif Şentürk’ün onyıllardır Rumelimiz yine vermiş olduğu hizmete değinen Atakan konuşması sırasında merhum Arif Şentürk‘e seslenerek rahat uyu arif agam emanetin bizdedir dedi.

Arif Şentürk bir ekoldur. Kocaeli milletvekili Lütfü Türkkan ise Arif Şentürk’ün ailesine ve bugüne kadar yaptıklarına değindi. Arif Şentürk’ün çok değerli hikayelerini anlatan Türkan onun bu topluma ne kadar büyük bir hizmet verdiğini ve Türkiye cumhuriyeti için ne kadar büyük bir anlam ifade ettiğini belirtti.

Gece de sanatçılar Arif Şentürk’ün derlediği türküleri seslendirirken en sonunda Şentürk ailesi adına Arif Şentürk’ün büyük oğlu Ercan Şentürk gözyaşları içerisinde Rumeli Balkan dernekleri federasyonu genel başkanı Kamuran Atakan’dan çiçeklerini takdim aldı.

– ARİF ŞENTÜRK KİMDİR?

Arif Şentürk, 1941 yılında Makedonya’da dünyaya geldi. Türk halk müziği kaynak kişisi, derlemecesi ve yorumcusudur. Özellikle Rumeli Türküleri yorumlarıyla ünlüdür.

Makedonya’nın Kumanova kasabasında doğan Şentürk, ilk ve ortaöğretimini burada bulunan bir Türk okulunda tamamladıktan sonra 1956 yılında ailesiyle birlikte Türkiye’ye göç etti. Önce Kırklareli’ye yerleşen aile daha sonra İstanbul’un Zeytinburnu semtine taşındı.

Bakırköy ve Yeşilköy Halkevi Müzik Okulu’nda müzik eğitimi alan Şentürk 1975 yılında TRT Amatör Sesler Sınavı’nda başarılı oldu ve Nida Tüfekçi tarafından desteklendi. Müzik hayatı boyunca toplam 12 albüm dolduran Şentürk Makedonya, Kosova, Bulgaristan, Bosna Hersek, Yunanistan gibi bölgelerden derlediği özellikle Deryalar, Ramize, Safiye gibi Rumeli türküleriyle beğeni kazandı. Şentürk 15 Şubat 2022 yılında aramızdan ayrıldı.

Read Previous

Priştine Üniversitesi Türkoloji Bölümünde “Yücelciler Köşesi” açıldı

Read Next

Gostivar Belediye Lisesi öğrencileri, “Tik Tak” oyununu seyretti