“RUBASAM’dan çok değerli bilimsel demografik bir eser”

Kosova Türk Gazeteciler Derneği (KTGD) İbrahim Arslan’ın kaleme aldığı “RUBASAM’dan çok değerli bilimsel demografik bir eser” başlıklı yazıyı ilginize sunuyoruz.

Günler öncesi, ilkesel stratejik çalışmalarıyla dikkat çeken İstanbul merkezli Rumeli Balkan Strateji Araştırmalar Merkezi-RUBASAM’ı ilk kez ziyaret ederek, Yönetim Kurulu’nun soylu bir çalışmasının konuğu oldum. 

Türkiye eksenli stratejik projelerin tartışıldığı bu toplantıda, Yönetim Kurulu üyesi Sayın Prof. Dr. Necdet Tekin’in,  bugüne kadar Rumeliden-Balkanlar’dan Anadolu’ya – Türkiye  Cumhuriyeti’ne yapılan göçler üzerinde bilimsel – sayısal kriterlere dayalı köklü ve özverili çalışması sonucunda hazırlanan “Rumeliden Gelenlerin Tahmini Nüfusu” eserinin çıktığı  haberi, beni son derce mutlu etti. 

Bu arada  kitapla ilgili özlü çok değerli  açıklamalarından dolayı eski Mili Eğitim Bakanı kimliğine de sahip Necdet Beyin kendilerini, canı gönülden  kutluyor,  teşekkür ediyorum. Türkiye’nin nüfus yapısı konusunda, ard niyetli ortaya atılan bilim dışı rakamlara ve kayıtlara, sosyal, tarihsel, coğrafi  ve bilimsel yanıt özelliğindeki bu eser, kimlik üzerinden oynanmak istenen oyunlara, bilimsel  yaklaşımın en etkili çalışmalarından birini teşkil ettiğini düşünüyorum.

Kimlerin ve hangi yasal esas üzere Türkiyeye göçmen olarak kabul edildiklerini dair delil kaynaklarının gösterilmesi, ayrı bir öneme sahiptir.Doğrusu, özellikle kökeni Türk,  Türk toprağını vatan, Türk insanini soyundan kabul edenlerin ve kabul etmeye hazır olanların kabul edildiğine belgesel açıklık getirilmektedir. Tarih boyunca bilinen karanlık “Böl ve yönet”  metoduyla ülkeleri parçalamak isteyenlere, özde sonu olmayan geriye dönük kimlik arayışına Büyük Atatürk, “Türk olmak için  Türküm demek yeterlidir” ifadesini Ne mutlu Türküm diyene” sözüyle taçlandırarak, karanlık bölücü güçlere kapıyı kapatmıştır. 

Öte yandan, bu eserin ileride bu yönde yapılacak bir adım ileri niyetli çalışmalara da sağlam bir altyapı oluşturacağına, inanıyorum. 

RUBASAM”ı bu ve genelde yapmakta olduğu soylu çalışmaları dolayısıyla, kutluyorum. Çalışmalarını takdir ettiğim konuşmamın ardından, RUBASAM Başkanı Mesut Başkır ve Vekili Süheyl Çobanoğlu’na son yayınlanan “Beni Hor Görmeyin” şiir kitabımı takdim etmenin mutluluğunu yaşadım. 

Kosova Türk Gazeteciler Derneği Başkanı kimliğimle bu ziyaretimin anısına, gönüllü çalışmaya hep hazır Yönetim Kurulu’nun genişletilmiş yapısıyla da hatıra  fotoğrafı çektirdik. 

Read Previous

Sevilya’daki Müslümanlar kendilerine Türk İslam kültürünü örnek alıyor

Read Next

El Hilal Derneği’nin Yıllık Genel Kurul olağan toplantısı yapıldı