Ensar Derneği “Şule Yüksel Şenler” Kız Yurdu açıldı

Ensar Kültür, Yardımlaşma ve Eğitim Derneği “Şule Yüksel Şenler” Üniversite Kız Öğrenci Yurdu’nun yeni binasının açılış töreni gerçekleştirildi.

TİMEBALKAN

Kuzey Makedonya’da bulunan Ensar Kültür, Yardımlaşma ve Eğitim Derneği’nin 15 yıldır faaliyet gösteren “Şule Yüksel Şenler” Üniversite Kız Öğrenci Yurdu’nun yeni binasının açılış töreni gerçekleştirildi.

Üsküp’teki yurt binasında gerçekleşen törene, Ensar Derneği Başkanı Prof. Dr. Süleyman Baki, İHH Mütevelli Heyeti Üyesi Osman Atalay, AK Parti Bursa milletvekili Refik Özen, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçisi Hasan Mehmet Sekizkök’ü temsilen Eğitim Müşaviri Ömer Yerlikaya, Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Salih Murat, Rab ve İlim ve Hizmet Vakfı Başkanı Recep Palamut, İHH Kadın Kolları Başkanı Ayşe Müzeyyen Taşçı ve beraberindeki heyet, Şule Yüksel Şenler kitabının yazarı ve manevi kızlarından Demet Tezcan, Ensar Vakfı Başkan Yardımcısı İsmail Şirin, Köprü Derneği Başkanvekili Mehmed Arif, Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

– Refik Özen: Bu coğrafyaya barış ve huzur getirecek olan bu milletin yapacağı çalışmalar olacak

AK Parti Bursa milletvekili Refik Özen, konuşmasına Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını ileterek başladı.

Türkiye’nin Türkiye’den ibaret olmadığını aslında buralara geldiğiniz zaman ne kadar anlamlı olduğunu bir kere daha gördüklerini ifade eden Özen, “Zor bir coğrafya Rumeli coğrafyası. Kısa vadeli yaptıklarımız var ama çınar olacak tohumlar ekmeye ihtiyacımız var uzun vadede. Yine bu coğrafyaya barış, huzur getirecek olan bu milletin yapacağı çalışmalar olacak. Ben ona inanıyorum. Cumhurbaşkanımızın bu coğrafyaya olan muhabbetini yakinen biliyorum. Burada kurmuş olduğu stratejinin barış adına, insanlık adına ne kadar önemli olduğunu görüyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

– Alinur Aktaş: Şule Yüksel Şenler, Müslüman Türk kadınının sembolü olmuş ve bu dava için çileler çekmiş bir isimdir.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da Vefa’nın imandan bir cüz olduğunu ve Müslümanın da vefalı olduğunu belirterek, “Vefa bir semtin ya da bozacının adı değildir açıkçası. Şule Yüksel Şenler Müslüman Türk kadınının sembolü olmuş ve bu dava için canını dişine takmış, hapis yatmış, çileler çekmiş, yasaklanmış, sıkıntılarla karşılaşmış bir isimdir. Dolayısıyla da Ensar Derneği’ne ve İHH Kadın Kolları’na da bu vefadan dolayı yürekten teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Aktaş, “Allah’a hamdolsun bundan 21-22 yıl önce IMF’den 1.5 milyar dolar para gelmezse işçi ve memur maaşlarını dağıtamayız diyen Türkiye’den bugün Allah’a hamdolsun Makedonya’sından Somali’sine Senegal’inden Sudan’ına dünyanın dört bir tarafına TİKA’yla Yunus Emre’yle, YTB’yle, belediyeleriyle farklı farklı kurum ve kuruluşlarıyla yetişmeye çalışan bir Türkiye var ve Allah’a hamdolsun bu durumu sağlayan da çok kıymetli Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan var, ona yürekten teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

– Hilmi Türkmen: Üsküp ve Üsküdar arasındaki bağ çok güçlü

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise Üsküp ve Üsküdar’ın birbirine çok benzediğini ve ikisinin de camiler şehri olduğunu söyledi.

Üsküp ve Üsküdar’ın o kadar benzer çok benzer yanları olduğunun altını çizen Türkmen, “Aynı tarihlerde Müslümanların ana yurdu olmuş bu iki toprak da. İstanbul’un fethi 1453, Üsküdar’ın Müslümanların ana yurdu olma tarihi 1352’ler. Tam 101 yıl önce. Üsküp de öyle. Üsküp’te aşağı yukarı İstanbul’un fethinden 100-150 yıl önce Müslümanların ana yurdu olmuş. Böyle bir benzerliğimiz var. Aramızdaki bağ o kadar kuvvetli, o kadar kavi ki Fatih Sultan Mehmed Köprüsü gibi. Bu Vardar nehri üzerindeki sağlam köprü. Yüzyıllara, bin yıla meydan okuyan bir köprü. Üsküdar ve Üsküp arasındaki bu kardeşlik, bu dayanışma, bu bağ bu kadar güçlü ve İnşallah kıyamete kadar devam edecektir bu güçlü bağ.” şeklinde konuştu.

– Osman Atalay: Balkan toplumlarında bizim akraba, soydaş, dindaş topluluklarımızı korumamız ve kollamamız gerekiyor

İHH Mütevelli Heyeti Üyesi Atalay, 3 gün önce Üsküp’te İHH’nın katkı verdiği bir gençlik merkezi açılışına katıldıklarını ve bugün de yurt açılışında olmaktan memnuniyet duyduklarını belirtti.

Türkiye kurumlarının Balkan coğrafyasındaki çalışmalarının arttığını ifade eden Atalay, “Bizim artık kurumlar olarak orta ve uzun vadede bölgelerin önemli ve acil ihtiyaçlarını ön plana alan kalıcı, akıllı projelere, eserlere yönelmeliyiz. Güncel ve duygusal program ve projelerle maalesef zaman kaybına zaman olacağız. Hele hele AB sürecine girmiş olan bölgenin yeni arayışlarına sahne olan bu bölgede yeni sistem arayışları beraberinde büyük ekonomik problemlerin yaşandığı ve bunu tetikleyen göç sorunuyla karşı karşıya olan Balkan toplumlarında bizim akraba, soydaş, dindaş topluluklarımızı korumamız ve kollamamız gerekiyor.” diye konuştu.

– İsmail Şirin: Bu güzel ilim ve irfan yuvasına kurumsal anlamda destek vermek olmaktan gururluyuz

Ensar Vakfı Başkan Yardımcısı İsmail Şirin de Osmanlı bakiyesi topraklarda eğitim faaliyetlerini önceleyen bunu yaparken de milli ve manevi değerleri ön planda tutan Ensar Derneği’ne teşekkür ederek konuşmasını başladı.

Şirin, “Bu güzel ilim ve irfan yuvasının sahiplenilmesinde kurumsal anlamda destek vermiş olmaktan dolayı son derece gururlu olduğumu ifade etmek isterim. Hayatımıza “huzur sokağı” ile giren rahmeti rahmana kavuşan, kubbede hoş bir sada bırakıp Müzeyyen hanım gibi manevi evlatları bizlere emanet eden rahmetli Şule Yüksel Şenler annemize de Rabbimden rahmet diliyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

– Süleyman Baki: Öğrencilerimize ev sıcaklığında hizmet vermeyi amaçlıyoruz

Ensar Derneği Başkanı Süleyman Baki, Üsküp tarihi mahallelerinden birine Ensar Derneği olarak bir güzellik katmak istediklerini ve bu gayeyle Şule Yüksel Şenler Kız Öğrenci Yurdu’nun açılışını yaptıklarını söyledi.

Üsküp’te farklı üniversitelerde, farklı bölümlerde eğitim gören öğrencilerimize yurt imkânı sunmak, bir ev ortamında, bir ev sıcaklığında onlara bu hizmeti verebilmeyi amaçladıklarını kaydeden Baki, “Hedefimiz kız yurdunu da mülkiyetimize almak ve kiradan kurtulmaktı. Bu gayeyle 2 seneye yakın, pandeminin bütün sıkıntılarına rağmen, bilhassa İHH Kadın Kolları gayretiyle, yoğun bir telaşeyle bu başladı. Buna destek olan Rabbe Vakfı, Ensar Vakfı, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Üsküdar Belediyesi, Osmangazi Belediyesi ve daha nice dostlarımızın, Üsküplü hayırseverlerin, meclis üyelerimizin, esnafımızın, Bursalı esnafın destek ve gayretleriyle bu çalışma bugüne kadar geldi.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yurt binasına katkı veren kişi ve kurumlara plaketler takdim edildi.

Türkiye’nin Üsküp Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Mustafa Mesten’in yaptığı dua, kurdele kesimi ve yurt binasının ziyaret edilmesiyle sona erdi.

Read Previous

Akaryakıt fiyatlarına indirim

Read Next

TBMM Başkanı Şentop, Hırvatistan Meclis Başkanı Jandrokovıc ile görüştü