Bosna Hersek’te farklı milletlerden öğrenciler depremzedeler için kenetlendi

Bosna Hersek’te Türk ve Boşnak girişimciler tarafından 2004 yılında kurulan Uluslararası Saraybosna Üniversitesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen insanlara gönderilen yardımların koordinasyonunda önemli bir merkez olmaya devam ediyor.

Farklı milletlerden 2 bine yakın öğrencinin eğitim aldığı üniversite, Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliği koordinasyonunda yürütülen yardım kampanyası kapsamında toplanan yardımların Saraybosna’daki ana üssü oldu.

Bosna Hersek’in farklı şehirlerinde toplanan yardımlar, kamyon ve tırlarla üniversiteye getirilirken, bu yardımların tasnif edilmesi ve paketlenmesini ise farklı milletlerden öğrenciler, akademisyenler ve diğer üniversite çalışanları gönüllü olarak yapıyor.

IUS’a gelen yardımların koordinasyonundan sorumlu İngilizce öğretmeni Mehtap Özer İsovic, IUS’a ait spor salonunun depremlerden sonra yardımların toplandığı resmi toplama alanı ilan edildiğini ve o günden beri durmadan yardımların buraya yağmaya devam ettiğini söyledi.

Sadece başkent Saraybosna’dan değil, tüm şehirlerinden tırlar ile yardımların geldiğini aktaran Özer İsovic, gelen yardımların gönüllüler tarafından indirildiğini, akabinde eski ve yeni diye ayrıldığını ve yeniden kutulandığını ifade etti.

Hindistanlı öğrenci Magizhvarman Pazhanivel, burada Türkiye’deki depremlerden etkilenen insanlara yardım etmek için gönüllü olarak çalıştığını belirterek, arkadaşlarından duyduktan sonra buraya yardımcı olmaya geldiğini kaydetti.

Bosnalı Armin Ribic de yardım etmek için birkaç gündür burada olduğunu belirterek, Türkiye’de çok arkadaşı olduğunu ve onlar için elinden gelen en iyi yardım etme şeklinin bu olduğunu düşündüğünü ifade etti.

Türk öğrencilerden Fatmanur Ekmekçi ise Türkiye’deki afetzedelere yardım için gelen malzemeleri burada ayırdıktan sonra Türkiye’ye gönderdiklerini ifade dile getirerek, “Ülkem adına şu anda yapabileceğimiz en iyi şey bu.” dedi.

Türkiye’de AFAD gönüllüsü olduğunu ancak çok istemesine rağmen deprem bölgesine gidemediğini aktaran Fatmanur, o yüzden elinden geldiği kadar buradaki gönüllülük faaliyetlerine katıldığını sözlerine ekledi.


IUS Öğrenci ve Kariyer Merkezi Yetkisi Hilal Yanık da depremlerden etkilenen bölgelerde 71 öğrenci ve mezunları olduğunu aktararak, depremin ardından hepsi ile irtibat kurup sağlık durumları ve aileleri hakkında bilgi aldıklarını söyledi.

Burada öğrencilerle birlikte Bosna Hersek’in farklı şehirlerinden gelen yardım malzemelerini yerleştirdiklerini anlatan Yanık, “Bugün burada yardımcı olan gönüllülerimize can-ı gönülden hem kendim hem de üniversitemiz adına çok teşekkür ederim.” dedi.

BalkanNews

Read Previous

Türkiye’deki depremde Öksüz ve Yetim Kalanlara İthafen

Read Next

Bulgaristan Başmüftülüğü, Türkiye’deki depremzedeler için 1 940 000 leva bağış topladı