Türkiye Bursları, lisansüstü başvuruları bugün başladı. Yüksek lisans ve doktora eğitimini Türkiye’de almak isteyen Balkanlı öğrenciler, 5 Şubat – 5 Mart 2018, tarihlerinde başvurularını yapabilir.
Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplukları Başkanlığı’na bağlı Türkiye Bursları, Balkan ülkelerinden lisansüstü başvurularını 5 Şubat – 5 Mart 2018 (2. dönem) tarihlerinde alacak. Makedonya, Kosova, Sırbistan, Bulgaristan, Yunanistan, Bosna Hersek, Hırvatistan ve Karadağlı öğrenciler lisansüstü başvurularını bugünden itibaren 5 Mart’a kadar yapabilir. Bu ülkelerde lisans başvuruları ise 16 Nisan – 14 Mayıs 2018 (3. dönem) tarihleri arasında alınacak. Türkiye Bursları bu sene başvuruları 3 ayrı dönemde alacağını açıkladı.
Arnavutluk’ta ise hem lisans hem de lisansüstü başvuruları 05 Şubat – 05 Mart tarihlerinde alınacak.
Öğrencilere uluslararası kalitede eğitim imkânı sunmanın yanı sıra birçok alanda bilgi, birikim ve tecrübe de sunan Türkiye, Türkiye Bursları ile tüm dünyadan başarılı uluslararası öğrencilere seçkin üniversitelerde burslu eğitim imkânı sunuyor.
2017-2018 Türkiye Bursları Uygulama Takvimi ise şöyle:
1.Dönem: Başvuru Tarihi 1 Kasım – 30 Kasım 2017, Sonuçların Duyurulması 15 Şubat 2018
2.Dönem: Başvuru Tarihi 5 Şubat – 5 Mart 2018, Sonuçların Duyurulması 15 Mayıs 2018
3.Dönem: Başvuru Tarihi 16 Nisan – 14 Mayıs 2018, Sonuçların Duyurulması 24 Temmuz 2018
Başvurularla ilgili yetkilendirilmiş kişi ya da kurumlar var mı?
Türkiye Bursları başvurularıyla ilgili yetkilendirilmiş hiçbir kurum veya kişi bulunmamaktadır. Adayların başvurularını bizzat www.turkiyeburslari.gov.tr adresine yapmaları gerekmektedir. Adayların, başvuru sistemindeki talimat ve uyarıları dikkatlice okumaları önemle tavsiye edilmektedir.
Başvurularda bir yaş sınırlaması var mı?
Başvuracak adaylar lisans için 21, yüksek lisans için 30, doktora için 35 yaşından büyük olmamalıdır.
Başvuru yapabilmek için mezun olmak şart mıdır?
Türkiye Bursları’na başvuracak adaylar, eğitim gördükleri eğitim kurumundan mezun ya da içinde bulunulan akademik yılın sonunda mezun olabilecek durumda olmalıdırlar.
Başvuruda ibraz edilmesi zorunlu belgeler var mıdır?
Başvuru sisteminde, tercih edilebilecek üniversite ve bölümlerin SAT, TOEFL, DELF, YDS vb. şartlarının sağlanması gerekli olup istenilen belgelere sahip olmayan adayların başvuruları değerlendirilemeyecektir.
Başvuruların değerlendirilmesi ne şekilde olacak?
Başvuruların değerlendirilmesinde, adayların başvuru kriterlerine uygunlukları ve akademik ve sosyal başarıları gibi hususlar göz önünde bulundurulacaktır.
Adaylar istedikleri herhangi bir bölümü tercih edebilir mi?
Adayların tercih edebilecekleri üniversite ve bölümler, başvuru sisteminde eğitim altyapılarına göre otomatik olarak karşılarına gelecek olup başvuru sisteminde bulunmayan üniversite ve bölümler dışında bir üniversite ve bölüm tercihi yapılamayacaktır.
Detaylı bilgi almak için hangi iletişim kanallarını kullanabilirim?
Türkiye Bursları ve başvurular hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için www.turkiyeburslari.gov.tr internet adresimizi ziyaret edebilir, 0 850 455 0 982 numaralı Çağrı Merkezimizi arayabilir veya [email protected] e-posta adresine ileti gönderebilirsiniz.