![](https://timebalkan.com/wp-content/uploads/2025/02/Mickoski.jpg)
Kuzey Makedonya Başbakanı Hristiyan Mickoski, Transparency International’ın yolsuzluk algısı endeksindeki son sıralamayı yorumladı.
Kuzey Makedonya, bu yılki endekste iki puan kaybetti.
Raporu “mantıklı” olarak yorumlayan Başbakan Mickoski, “Hatta sadece iki puan kaybetmemiz iyi bir şey, çünkü önceki hükümetin yolsuzluk skandalları göz önüne alındığında daha fazla kayıp bekliyordum. Yedi kriterin tamamına bakarsanız, hepsinin önceki hükümetin eylemleriyle ilgili olduğunu göreceksiniz. Bu, konumumuzu iyileştirmek için iyi bir temel oluşturuyor. Bugünkü toplantıda ilgili bakanı, oldukça açık olan zayıf noktaları net bir şekilde belirlemesi ve bunların tekrarlanmamasını sağlaması için görevlendireceğim. Üsküp’ün merkezinde ‘Soravia’ skandalının tekrarlanmasına, Avrupa bayrağının kötüye kullanıldığı Ceza Kanunu değişikliklerine, ailelerimiz için ‘Bentley’ ve ‘Rolls-Royces’ alımlarına, hileli ihalelere artık izin verilmeyecek. Tüm bunlar kayıt altına alındı ve bunlar, daha iyi olup olamayacağımızı görmemiz için iyi bir temel oluşturuyor.” değerlendirmesinde bulundu.
Mickoski, mevcut hükümetin yolsuzlukla aktif olarak mücadele etmeye ve geçmişteki hataların tekrarlanmamasını sağlamaya kararlı olduğunu vurguladı.
Ayrıca, Transparency International’ın raporunun, ülkedeki durumu iyileştirmek için önemli bir rehber olduğunu belirtti.