Bulgaristan’da GERB partisi ikinci veya üçüncü bir kabine kurma girişimini desteklemeyecek

Bulgaristan’ın Avrupalı Gelişimi İçin Yurttaşlar (GERB) partisinden yapılan açıklamada, “Seçmenler, seçimin ilk galibiyle görüşmeyi kabul etmediğiniz halde ikinci, üçüncü ile görüşmeyi teklif ediyorsanız, bunun mantık değil, siyasi inatçılık olduğunun farkındadır” dedi.

GERB yapılan açıklamalarda ikinci hükümet kurma yetkisi verilmeden önce GERB, daha önceki siyasi davranışlarını teyit eden bir tutum sergiledi, ilk yetkinin başarısızlığından sonra ikinci ve üçüncü de başarısız olacağını belirtti.

GERB, partinin basın merkezi tarafından medyaya gönderilen bir pozisyonda, hükümet kurmak için ikinci yetkiyi hiçbir koşulda desteklemeyeceğini söylüyor.

Üçüncü görevlendirme konusunda ise karar değişmedi.

GERB’in tutumu şöyle açıklanmaktadır: “50’nci Millet Meclisi’ndeki parlamenter gruplar arasındaki farklılıkların ve muhalefetin istikrarlı bir hükümetin kurulması için gerekli zemini oluşturmadığını görüyoruz.

Seçimlerden hemen sonra sadece GERB – SDS’nin ortak yönetim ve sorumluluk paylaşımı için bir formül önerdiğini hatırlatıyoruz – net bir programa ve yönetim hedeflerine sahip bir hükümet, ancak destek görmedi. Seçmenler, seçimleri kazanan birinci ile görüşmeyi kabul etmeyip ikinci, üçüncü, dördüncü vs. ile görüşmeyi teklif etmenin akıl değil siyasi inat olduğunun bilincindedir.

İkinci ya da üçüncü vekille kabineyi destekleme talep ve çağrıları ilkesel temelden yoksun parti ve koalisyon sorunlarını çözmeye yöneliktir ve toplum için önemli meseleleri çözmeyecektir.

Önümüzdeki seçim kampanyasında, bir sonraki Ulusal Mecliste hükümet kurmanın ön koşulu olarak siyasi olgunluğa güveniyoruz.”






Kaynak: Kırcaalihaber

Read Previous

Srebrenitsa Soykırımı’nın yıl dönümünde defnedilecek kurbanların cenazeleri gözyaşlarıyla karşılandı

Read Next

Fenerbahçe, Hırvatistan ekibi Hajduk Split ile hazırlık maçında karşılaşacak