Atina, Kıbrıs’a iki fırkateyn ve iki savaş uçağı gönderirken Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias da Kıbrıs’ı “her türlü yolla” savunmaya hazır olduklarını söyledi.
ABD ve İsrail’in İran’a saldırılarının ardından misillemeler sırasında Kıbrıs’taki İngiliz üssüne düşen bir insansız hava aracını bahane eden İngiltere’nin “savunma amaçlı” savaşa dahil olduklarını duyurmasının ardından Yunanistan’dan da benzer bir hamle geldi.
Yunanistan hükümeti de ABD-İsrail saldırganlığına katılma mesajı verdi. Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, Yunanistan’ın Kıbrıs’ı “her türlü yolla” savunmaya hazır olduğunu söyledi.
Savunma Bakanlığı, pazartesi sabahı adada meydana gelen insansız hava aracı saldırılarına yanıt olarak Atina’nın Kıbrıs’a iki fırkateyn ve iki savaş uçağı gönderdiğini duyurdu.










