Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić, Macaristan’da yapılan parlamento seçimlerini kazanan Tisza Partisi lideri Péter Magyar’ı tebrik etti.
Vuçiç, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, “Péter Magyar’ı seçim zaferinden dolayı tebrik ediyorum. Macaristan ile Sırbistan arasındaki iyi iş birliğinin devam edeceğine inanıyorum ve bu ilişkileri mümkün kıldığı için Viktor Orbán’a minnettarım” ifadelerini kullandı.
Macaristan Ulusal Seçim Komisyonu’nun açıkladığı geçici sonuçlara göre, oyların yüzde 97,35’inin sayılmasıyla birlikte muhalefetteki Tisza Partisi parlamentodaki 199 sandalyeden 138’ini kazandı. Başbakan Viktor Orbán’ın liderliğindeki Fidesz ise 55 sandalye elde etti.
Sonuçların kesinleşmesiyle birlikte Macaristan’da siyasi dengelerin önemli ölçüde değişmesi bekleniyor.










