Üsküp’te kaçak çöpe kameralı takip

Üsküp’te kamusal alanlara kaçak çöp bırakanların tespit edilmesi amacıyla güvenlik kameralarının yerleştirilmesi için çalışmalar başlatıldı.

Üsküp Büyükşehir Belediye Başkanı Orce Gjorgjievski, kameralar aracılığıyla uygunsuz şekilde çöp ve atık bırakan kişilerin tespit edilerek cezalandırılmasının hedeflendiğini açıkladı.

Yeni uygulamaya ilişkin açıklama, Kisela Voda bölgesinde gece saatlerinde inşaat ve hacimli atıkları çöp konteynerlerinin çevresine bırakan bir kişinin belediye müfettişleri tarafından suçüstü yakalanmasının ardından geldi.

Kaçak çöp dökenler kamerayla tespit edilecek

Gjorgjievski, benzer olayların daha hızlı tespit edilebilmesi için kamusal alanlara güvenlik kameraları yerleştirilmesine yönelik çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Kameraların devreye alınmasıyla kaçak çöp döken kişilerin görüntüler üzerinden belirlenmesi ve haklarında cezai işlem uygulanması hedefleniyor.

Gjorgjievski, belediye ekiplerinin daha temiz bir şehir için aralıksız çalıştığını belirterek, çevreyi kirleten kişilere karşı tolerans gösterilmeyeceğini ifade etti.

Kisela Voda’da suçüstü yakalandı

Son olayda Kisela Voda’da bir kişi, gece geç saatlerde inşaat ve hacimli atıkları uygunsuz şekilde bırakarak kaçak çöplük oluştururken belediye müfettişleri tarafından tespit edildi.

Şahıs hakkında gerekli işlemlerin yapıldığı ve ceza uygulandığı bildirildi.

Üsküp’te son dönemde benzer olaylar da yaşandı. Cumartesi günü Şuto Orizari’de hacimli atıkları uygunsuz şekilde bırakan 22 yaşındaki bir kişiye ceza uygulanırken, birkaç gün önce Lepenets Nehri’ne çöp dökerken görüntülenen bir kadın da cezalandırıldı.

Gjorgjievski, kamusal alanları çöplüğe dönüştüren ve vatandaşların sağlığını tehlikeye atan kişilere

Read Previous

Hırvatistan’da demans vakalarında dikkat çeken artış

Read Next

Rama’dan UÇK’nın eski liderlerine destek