
Kuzey Makedonya Eğitim ve Bilim Bakanlığı, Üsküp’te bulunan yaralıların aileleri birçok okul ve öğrenci yurdunun hizmetlerinden yararlanabileceğini açıkladı.
Eğitim ve Bilim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Eğitim ve Bilim Bakanlığı, şu anda Üsküp’te bulunan Koçani’deki kazadan yaralananların ailelerine, Goce Delchev Öğrenci Yurdu (Karpoş ilçesinde), Tome Stefanovski – Seniç Öğrenci Yurdu (Gazi Baba), Parteniya Zografki Rehabilitasyon Okulu bünyesindeki Öğrenci Yurdu (Gazi Baba’da) ve Dimitar Vlahov Rehabilitasyon Okulu bünyesindeki Öğrenci Yurdu (Kiselavoda’da) gibi konaklama ve yemek hizmetlerini kullanabileceklerini bildirdi.
Bunlar ortak bir yas anlarında, bir araya gelerek ne kadar insancıl olduğumuzu gösterme zamanıdır. Yardım edebilecek herkesin elinden geleni yapması gerekmektedir, çünkü bu şekilde bu büyük trajediden etkilenenlere en iyi şekilde saygımızı gösteriyoruz.
Hayatını kaybedenlerin ailelerine derin başsağlığı diliyoruz, Tanrı onlara bu üzücü anları atlatacak güç versin. Yaralı gençlere de en kısa sürede iyileşmelerini diliyoruz. Bakanlık olarak, ihtiyacı olan her yerde destek vermeye hazırız.”