Üsküp Yiğit Paşa Kültür Merkezi’nde iftar programı düzenlendi

Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’teki Yiğit Paşa Kültür Merkezi’nde anlamlı bir iftar programı düzenlendi.

Yiğit Paşa Kültür Merkezi tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“1 Mart 2026 tarihinde, Üsküp’ün kalbi olan Üsküp Türk Çarşısı’nda bulunan Yiğit Paşa Kültür Merkezi’nde anlamlı bir iftar programı düzenlendi. Ramazan’ın manevi atmosferinde gerçekleşen bu güzel buluşma, gönülleri bir araya getiren müstesna bir akşam oldu.

Programımıza; T.C. Üsküp Büyükelçisi Sn. Fatih Ulusoy, KMC Milletvekili Sn. Salih Murat, IBU Rektörü Prof. Dr. Lütfi Sunar, Halkbank K. Makedonya Genel Müdürü Fatih Şahbaz, Maarif K. Makedonya Müdürü Osman Demirgül, Üsküp YEE Müdürü Yunus Dilber, Din Hizmetleri Müşaviri Mustafa Bodur, Eğitim Müşaviri Ali Rıza Altunel, Logos-A Yayınevi Müdürü Prof. Dr. Adnan Ismaili, akademisyen Hafız Prof. Dr. İsmail Bardhi, Köprü Derneği Başkanvekili ve MATÜSİTEB Genel Başkan Yardımcısı Mehmed Arif, MTV temsilcileri Erhan Hasip ve Sedat Azizoğlu, Yeni Balkan yayın sorumlusu Murteza Suloca, Cevahir City temsilcisi Esfer Ali, Halk Sigorta Müdür Yardımcısı Sadık Şaban, Kültür Müşaviri Enes Özdemir, MATTO Üyesi Eyüp Uçak, Üsküp Uliceler üyesi Mesut Nebi, Salim Abdullah ile Çayır Belediyesi temsilcisi Sedat Kubur ile birlikte çok sayıda dernek ve temsilcisi, iş insanı, esnaf, camilerde vazifeli yerel ve misafir hafızlarımız, hocaefendiler, medya ve belediye temsilcileri teşrif ettiler.

Programımız, Yiğit Paşa Kültür Merkezi sorumlusu Emin İsmail’in selamlama konuşmasıyla başladı. Ardından Ensar Derneği Başkanı Prof. Dr. Süleyman Baki, geceye ithafen yaptığı tarihi değerlendirmelerle gönüllerimize hitap etti. Büyükelçi Sn. Fatih Ulusoy’un iftar programımıza özel gerçekleştirdiği konuşmaları ise gecemize ayrı bir anlam kattı. Programımız yapılan dua ve çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Bu mübarek Ramazan akşamında davetimize icabet ederek bizleri onurlandıran tüm misafirlerimize gönülden teşekkür ederiz.”

Read Previous

Üsküp’ün Karpoş semtinde bir binadan atlayan anne ve çocuk hayatını kaybetti

Read Next

Türkiye’nin Priştine Büyükelçiliği iftar programı düzenledi