Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Aydın, “Uzak pazarlardan gerek Türkiye’ye gerek Yunanistan’a gelen turistlere ülkelerimizin ortak paket içinde pazarlanması noktasında bir fikir oluştu. Şu anda farklı bir proje olarak bu gündemimizde.” dedi.
Aydın, Yunanistan’ın Selanik kentinde bugün başlayan ve 12 Kasım’da sona erecek 33’üncü Philoxenia Turizm Fuarı’ndaki Kültür ve Turizm Bakanlığı standında AA muhabirine açıklamalarda bulundu.
Yunanistan’ın Türkiye için önemli bir pazar olduğunu belirten Aydın, “Çok yakın bir destinasyon. Yunanların da Türkiye’ye ilgisi giderek artıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da turizm fuarına katılım sağladık.” diye konuştu.
Türkiye’yi Yunan halkına en iyi şekilde tanıtmayı amaçladıklarını kaydeden Aydın, “Yunanistan pazarında bizim esas yoğunlaştığımız kültür ve inanç turizmi. Buradan çekeceğimiz turistlerin genel profili bu şekilde. Biz de bu anlamda daha yoğun çalışmalar yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Aydın, Yunanistan’dan gelen ziyaretçi sayısında 2016’da “güvenlik unsurları ve hain darbe girişimi” gibi sebeplerle düşüş yaşandığını söyleyerek, “Ama 2017’de Yunanistan pazarında da bir toparlanma görüyoruz, genel anlamda dünyada olduğu gibi. Birkaç yıl içinde Türkiye’yi ziyaret eden Yunan vatandaşlarının sayısının yıllık bir milyona ulaşacağını düşünüyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.
İki ülke arasında ortak projeler
Yunan turistlerin başta İstanbul olmak üzere Ege, Doğu Karadeniz ve Orta Anadolu’yu tercih ettiğine işaret eden Aydın, “Turizm önemli bir nokta. Ülkelerin arasında politik sıkıntılar olsa da bunun turizme yansımaması lazım. Tek yönlü olarak değil, hem Yunanistan’dan bize hem de bizden Yunanistan’a turizm hareketliliğini arttırmamız lazım.” dedi.
Aydın, fuar kapsamında Yunan turizminin önde gelen isimleriyle yaptığı temaslara değinerek, iki ülke arasındaki ortak projelerin konuşulduğunu söyledi.
Uzak destinasyonlardan gelecek turistler için ortak bir çalışmanın bir süredir gündemde olduğunu dile getiren Aydın, “Uzak pazarlardan gerek Türkiye’ye gerek Yunanistan’a gelen turistlere ülkelerimizin ortak paket içinde pazarlanması noktasında bir fikir oluştu. Şu anda farklı bir proje olarak bu gündemimizde. Bunun üzerine çalışacağız. Umuyorum ki uzak pazarlardan gelen turistler anlamında daha farklı daha fazla bir sirkülasyon olacak.” şeklinde konuştu.
Bakanlığın, fuarın en büyüğü olan standında, Trabzon ve Çanakkale kültür ve turizm müdürlükleri, Silivri Belediyesi, Trakya Kalkınma Ajansı, Yalova Belediyesi’nin yanı sıra Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tanıtımlarda bulunuyor.
Türk Havayolları, Pegasus Havayolları ve bazı acente ve oteller de fuar aracılığıyla müşterileriyle buluşmayı hedefliyor.
Milletgazetesi.gr