Türk askerinden Kosova’da İlköğretim okuluna destek

Kosova’da 1999 yılından bu yana KFOR barış gücü bünyesi altında görevli Türk askeri; sağlıktan, eğitime her alanda Kosova halkının yanında olmaya devam ediyor.

Mehmetçik, Kosova’nın doğusunda bulunan Elezhan’daki İlyaz Thaçi İlköğretim Okulu’nun sınıflarını yeni grup sıraları ile beyaz yazı tahtalarıyla donattı.

Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanı ve Güney Müşterek Bölgesel Birlik Komutanı Kurmay Albay M.İhsan Tazavar’ın da katıldığı törende Mehmetçiğin 320 adet oturma gruplu sıraları ile 20 adet beyaz yazı tahtası yardımında bulundu. Mehmetçiğe desteklerinden dolayı teşekkür eden okul yöneticileri, zor koşullar altında ders yapmaya çalıştıklarını ancak Mehmetçiğin bu desteğiyle öğrencilerin bundan böyle daha sağlıklı şartlar altında eğitim göreceklerini ifade ettiler. Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanı ve Güney Müşterek Bölgesel Birlik Komutanı Kurmay Albay M.İhsan Tazavar da, Türk askerinin Kosova’da din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin Kosova halkının yanında olmaya devam edeceğini vurguladı.

DHA

Read Previous

Prizren Türk Filmleri Festivali bu akşam başlıyor

Read Next

Türkiye ve Yunanistan ilişkileri ivme kazanıyor

One Comment

  • This is really interesting, You’re a very skilled blogger. I’ve joined your feed and look forward to seeking more of your magnificent post. Also, I’ve shared your site in my social networks!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *