Arnavutluk’un başkenti Tiran’da düzenlenen hükümet karşıtı protestolar 50. gününe ulaştı.
Protestocular, bu pazar günü de her gün olduğu gibi önce “İskender Bey” Meydanı’nda toplandı, ardından Başbakanlık binasına doğru yürüdü.
Başbakanlık önünde toplanan göstericiler, burada her akşam olduğu gibi konuşmalar gerçekleştirdi. Protestocular bugün de “Sonunuz geldi”, “Arnavutluk devrim istiyor” ve “İstifa” sloganları attı.
50 gündür aralıksız devam eden protestolara katılanlar, talepleri karşılanana kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.
Göstericiler ayrıca 23 Temmuz’da Parlamento önünde ulusal çapta bir protesto düzenleyeceklerini açıkladı. Söz konusu eylemin barışçıl olacağını, yumurta atma gibi eylemlerin yapılmayacağını ve sembolik gösterilerle gerçekleştirileceğini ifade ettiler.












