TİKA ve TRT’den Balkan ülkelerindeki medya mensuplarına eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) iş birliğinde Balkan ülkelerinden Türkiye’ye gelen medya mensuplarına başkentte medya eğitimleri veriliyor.

TİKA’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Medya Teknikleri Eğitim Programı (METEP) kapsamında Bosna-Hersek, Karadağ, Sırbistan ve Hırvatistan’dan gelen 25 kişilik ilk grup eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldı.

Medya mensuplarına kameramanlık, ışık yönetmenliği, ses yönetmenliği ve görsel medya bilişim teknolojileri konularındaki eğitim programları TRT binasında teorik ve uygulamalı olarak anlatılıyor.

Alanında deneyimli eğitmenlerce verilen eğitimlerde, teknolojinin yüksek çözünürlüklü kameralarıyla tanışan medya mensupları ekipmanların sektörel faydalarını da öğrenme fırsatını yakalıyor.

Bu ayın sonuna kadar sürecek programda eski Yugoslavya’nın hemen her bölgesinden toplam 95 medya mensubunun eğitime katılması bekleniyor.

 

AA

Read Previous

Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Bolaris Gökçeada’da soydaşlarıyla buluştu

Read Next

Türkiye’nin kırmızı bültenle aradığı şüpheli Yunanistan’da yakalandı

2 Comments

  • I like the efforts you have put in this, regards for all the great content.

  • naturally like your web site however you need to take a look at the spelling on several of your posts. A number of them are rife with spelling problems and I find it very bothersome to tell the truth on the other hand I will surely come again again.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *