TİKA Başkanı Eren: Lofça Camii’nin hak ettiği değeri görmesi için gerekli adımların atılmasını sağlayacağız

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Abdullah Eren ve beraberindeki heyet Bulgaristan’ın Lofça şehrini ziyaret etti.

TİKA Başkanı Abdullah Eren, ziyaret kapsamında şehirde ayakta kalan tek ecdat yadigarı eseri Lofça Merkez Camii’nde incelemeler yaptıklarını belirterek, “İnşallah bu caminin yeniden ihya edilmesi, hak ettiği değeri görmesi için gerekli adımların atılmasını sağlayacağız.” dedi.

TİKA Başkanı Eren, konuyla ilgili X hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bulgaristan’ın kadim şehirlerinden Lofça’daydık.

Osmanlı döneminde “Altın Lofça” olarak anılan bu güzel şehir, ticareti, zanaatı ve kültürel zenginliğiyle Balkanlar’ın en önemli merkezlerinden biri olmuş.

Şehir merkezinde ecdad yadigârı olarak ayakta kalan tek camiyi görmek hem hüzün hem de sorumluluk duygusu hissettiriyor. Ne yazık ki caminin oldukça bakımsız durumda olması üzücü..

Camide incelemelerimizi gerçekleştirdik ve inşallah bu caminin yeniden ihya edilmesi, hak ettiği değeri görmesi için gerekli adımların atılmasını sağlayacağız.”

Read Previous

Yunan sanatçı Konstantinos Argiros İstanbul’da konser verecek