Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te Türkçe eğitim veren Tefeyyüz İlköğretim Okulu öğrencileri oyuncak peluşlarını yazdıkları notlarla birlikte Türkiye’deki depremzede arkadaşlarına gönderdi.
Uluslararası Balkan Üniversitesi (İBU) Medeniyet ve Değerler Kulübü ile iş birliğinde “Mesafeler Bayramlaşmaya Engel Değil” sloganıyla Tefeyyüz öğrencileri oyuncak peluşlarını yazdıkları notlarla birlikte Türkiye’deki depremzede arkadaşlarına gönderdi.
Tefeyyüz İlköğretim Okulu’ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Mesafeler Bayramlaşmaya Engel Değil”sloganıyla Uluslararası Balkan Üniversitesi Medeniyet ve Değerler Kulübü çatısı altındaki deprem bölgelerinden burda okuyan üniversiteli öğrencilerle Hataydaki depremzedelere ulaştırılmak üzere öğrencilerimiz tarafından peluş bebekler hediye edildi. Birbirinden güzel ve anlamlı notlarla bebeklerini hediye eden öğrencilerimizin mutluluğu görülmeye değerdi.Bu organizasyonu gerçekleşmesinde emeği geçen Hafız Kadriye Süleyman Hocamızı ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.” denildi.
Uluslararası Balkan Üniversitesi ve üniversite bünyesindeki Medeniyet ve Değerler kulübü öğrencisi Hümeyra Bönce, “Eğitim almak için geldiğimiz kadim coğrafyamız olan bu topraklarda aradan uzun yıllar ve birçok badire geçmiş olmasına rağmen halen aynıyla devam etmekte olan inanç ortaklığımız, kültür dünyamız, konuştuğumuz dilin müşterekliği bizleri misafir olarak geldiğimiz bu topraklarda aslında misafir değil de ev sahibi olduğumuz bilincini tekrar aşıladı. İşte tam da bu sebepten ötürü geçtiğimiz aylarda ülkemizde meydana gelen deprem felaketinden doğrudan ya da dolaylı olarak etkilenen minik yüreklere ikinci vatanımız saydığımız Kuzey Makedonya’daki kardeşlerinden onlar için hazırlamış oldukları bayram hediyelerini ulaştırmak için “Mesafeler Bayramlaşmaya Engel Değil” sloganı ile yola çıktık.” ifadelerini kullandı.
Projede kendilerine destek olan İBU’ya, Tefeyyüz İlköğretim Okulu ve Kuzey Makedonya’da bulunan Maarif Okulları’na teşekkürlerini ileten Bönce “Son olarak bugün aracısı olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumuz bu organizasyon ile birlikte gönderilen her bir oyuncağın üzerine minik gönüllerden dökülen notların her biri bizzat gönderen kardeşimizin el yazısıyla Türkçe olarak yazılmıştır. Bu da yapmış olduğumuz çalışmanın sadece bir bayramlaşmadan ibaret değil aynı zamanda bu iki coğrafya arasındaki görünmez bağların ne denli güçlü olduğunun bir kanıtıdır.” diye konuştu.
Tefeyyüz öğretmenlerinden Hafız Kadriye Süleyman ise Dinlerde Ahlak derslerinde yardımlaşma, paylaşma gibi konuları ele alıyor ve farklı faaliyetlerle bunları ögrencilerle uygulamaya calıştıklarını söyledi.
Bu seferki projeyi öğrencilere duyurduklarında heyecanlarının görülmeye değer olduğunu kaydeden Süleyman, “Kimileri en sevdikleri bebeklerini, kimileri kendi elleriyle ördükleri çanta ve oyuncaklarını getirdi bugün.O kadar güzel ve anlamlı notlar yazmışlardı ki inanın bunları anlatmaya kelimelerim kifayetsiz kalıyor.Beni en çok etkileyen ise oyuncakların içine poşetlere Bayramlık şeker, çikolata koymalarıydı.Hele ki bu not sözün bittiği yerdi…”Bizde Üsküpteki çocuklar bu çikolata ve şekerleri çok sever, umarım sizde beğenirsiniz.Birde sizleri buralara bekliyoruz diye davet etmeleri gelecekten ümitvâr olmamızı sağlıyor.” şeklinde konuştu.