
Kuzey Makedonya’da bu yılın Şubat ayında, geçen yılın Şubat ayı ile karşılaştırıldığında, perakende ticaret farklı grup ve sınıflarda çeşitli ciro artış oranları gösteriliyor.
Gıda, içki ve tütünle ilgili perakende ticaret grubunda, nominal ciro %9,6 oranında artarken, reel ciro %2,6 oranında artmıştır.
Tüketim dışı ürünlerin perakende ticareti sektöründe, yakıt hariç, nominal ciro %2,1 oranında artmış, ancak reel ciro %0,8 oranında bir düşüş göstermiştir.
Perakende ticaret kategorisinde, yakıt hariç, nominal ciro %5,9 oranında artarken, reel ciro %0,9 oranında artmıştır. Bununla birlikte, otomobil yakıtlarıyla yapılan perakende ticarette, reel ciro %1,1 oranında artmış, ancak nominal ciro %0,9 oranında bir düşüş göstermektedir.