Kosova Meclis Başkanı Kadri Veseli, Kosova’da işlenen savaş suçlarının belgenmesi adına çok sayıda kuruluş yetkilisi ile bir dizi görüşmelerde bulundu.
Adalet ve sivil toplum kuruşularının yetkilileri ile gerçekleştirdiği görüşmeleri sosyal medya üzerinden duyuruan Meclis Başkanı Kadri Veseli, Sırbistan’ın Kosova’da işlediği savaş suçlarını yargılayacak uluslararası bir mahkemenin mümkün olabileceğini dile getirdi.
Meclis Başkanı Veseli, “Sırbistan’ın Kosova’da işlediği savaş suçlarını yargılayacak uluslararası bir mahkemenin kurulması kaçınılmazdır. Ve bizim, devlet olarak bunu kaçınılmaz kılma zorunluluğumuz var. Bunun gerçekleşmesine yönelik bir girişim başlattım. Bu sebeple bugün, Devlet Başsavcısı, Kayıp Kişiler Devlet Komisyonu yetkilileri ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunun temsilcileri ile görüşmeler gerçekleştirdim” ifadelerine yer verdi.
Kosovaport









2 Comments
This is really interesting, You’re a very skilled blogger. I’ve joined your feed and look forward to seeking more of your magnificent post. Also, I’ve shared your site in my social networks!
Good post! We will be linking to this particularly great post on our site. Keep up the great writing