Sırbistan’ın İsviçre Büyükelçisi Ivan Trifunović, cumartesi günü yaptığı açıklamada, İsviçre’nin Crans-Montana kayak merkezindeki bir barda çıkan yangında üç Sırbistan vatandaşının yaralandığını, bir kişinin ise kayıp olarak arandığını bildirdi.
Trifunović, Tanjug ajansına yaptığı açıklamada, yaralılar arasında Sırp uyruklu dört kişinin bulunduğunun kendilerine iletildiğini söyledi. Farklı kaynaklardan dört isme ulaştıklarını belirten Trifunović, bunlardan üçünün yaralı, birinin ise kayıp olarak kayıtlara geçtiğini ifade etti.
Büyükelçi, iki aileyle temas halinde olduklarını, yaralılardan birinin tedavi için Almanya ya da Avusturya’ya sevk edilmesinin muhtemel olduğunu ve ailelerin talebi üzerine gerekli desteğin sağlandığını kaydetti. Trifunović, yaralıların büyük bölümünün durumunun ağır olduğunu da vurguladı.
Sırbistan’ın Bern Büyükelçiliği’nin 1 Ocak itibarıyla vatandaşlar için acil iletişim numaralarını paylaştığını hatırlatan Trifunović, büyükelçilik ve Zürih’teki konsolosluğun yanı sıra İsviçreli yetkililerin iletişim bilgilerinin de kamuoyuna duyurulduğunu söyledi.
“Ekibimiz 24 saat görev başında. Hayatını kaybedenler ve yaralılar için kimlik tespit sürecinin ilerlemesini bekliyoruz,” dedi.
Öte yandan İsviçre polisi, cumartesi günü yaptığı açıklamada, yılbaşı gecesi Crans-Montana’daki barda çıkan yangında hayatını kaybeden ilk dört kişinin kimliğinin tespit edildiğini duyurdu. Kimlik tespitinin birçok kurumun katılımıyla yürütülen kapsamlı bir süreç sonucunda gerçekleştirildiği ve ölenlerin 21 ve 16 yaşlarında iki İsviçreli kadın ile 18 ve 16 yaşlarında iki İsviçreli erkek olduğu belirtildi. Cenazelerin ailelerine teslim edildiği açıklandı.
Yetkililere göre yangında 40 kişi hayatını kaybetti, 119 kişi ise yaralandı.









