Kosova kamu yayın kuruluşunun içinde bulunduğu mevcut zor durumu görüşmek üzere Kosova Omdudsmanı Naim Qelaj, RTK Genel Müdür Vekili Hysen Hundozi, Televizyon Müdürü Rilind Gërvalla ve Genel Müdür Vekili Danışmanı Fadil Hoxha ile bir toplantı gerçekleştirdi.
Görüşme sırasında RTK temsilcileri, Ombudsman’a Temmuz-Aralık 2025 dönemi bütçesinin bulunmadığını ve bunun kurumun işleyişini ciddi şekilde tehlikeye attığını, bu eksiklik nedeniyle RTK çalışanlarının maaşlarının ve belediye hizmetlerinin ay sonunda ödenemeyeceğini bildirdi.
Ombudsmanlık kurumu yaptığı açıklamada, “RTK temsilcileri, bu konuyla ilgili olarak Ombudsman’a, Kosova Cumhuriyeti Hükümeti tarafından bu sorun çözülmezse, bütçe açığı nedeniyle RTK’nın faaliyetlerini durdurma riskiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi.” denildi.
Açıklamada, Ombudsman’ın, medyanın rolünün ve vatandaşların bilgi edinme hakkının önemini dikkate alarak, RTK’da şu anda ortaya çıkan olağanüstü durumun aşılmasına yönelik bir çözüm bulmak amacıyla ilgili kurum yöneticileriyle görüşmeye istekli olduğunu belirttiği kaydedildi.
Kosovaport







