Manastır Hastanesi’nde ilk kez karmaşık bir ameliyat gerçekleştirildi

Manastır Hastanesi’nde dün ilk kez karmaşık bir ameliyat gerçekleştirildi.

Manastır’daki Dr. Trifun Panovski Klinikasında bugün, sağ femur (uyluk kemiği) kırığına bağlı olarak psevdoartroza (kırığın iyileşmemesi) sahip bir hastaya operasyon yapıldı. Daha önce intramedüller fiksasyon yerleştirilmişti ancak bir yıldan uzun bir süre boyunca iyileşme belirtileri görülmemişti.

Uzman ekip, revizyon cerrahisi gerçekleştirdi. Osteosentez malzemesi çıkarıldı, osteotomi yapıldı, fibuladan otolog greft yerleştirildi ve osteosentezle fiksasyon sağlandı (alt bacak kemiği uyluk kemiğine nakledildi).

Operasyonu Dr. Aleksandar Obednikovski, Dr. Aleksandar Pupunoski ve Dr. Martin Ristevski, hemşire-instrumentalist Daniela Stojanovski, röntgen teknisyeni Vadedin Yusufovski, yardımcı personel Rozica Lingurovska, anestezi uzmanı Dr. Petar Vasilevski ve anestezi hemşiresi Tanja Kochovska gerçekleştirdi.

Read Previous

Makedonya siber güvenliği Avrupa’nın en savunmasız beşinci güvenliği

Read Next

En soğuk hava -14 dereceyle Berova’da ölçüldü