Kuzey Makedonya genelinde sabah saatlerinde dondurucu soğuklar etkili oldu. En düşük sıcaklık -12 derece ile Berovo’da ölçüldü.
Berovo’yu -11 dereceyle Kriva Palanka, -10 dereceyle Demir Kapi, Kruşevo ve Şar Dağı izledi. Üsküp-Petrovec, Manastır (Bitola), Pirlepe, Kalkandelen ve Mavrovi Anovi’de sıcaklık -9 derece, Ustrumca, İştip, Kavadarci, Veles, Ohri ve Pretor’da -8 derece olarak kaydedildi. Üsküp-Zayçev Rid, Kumanova ve Vinitsa’da -7, Gevgeliya’da ise -5 derece ölçüldü.
Ülkede en fazla kar örtüsü 26 santimetreyle Popova Şapka’da tespit edildi. Kruşevo’da 15 santimetre, Curişte’de 4 santimetre, Kalkandelen ve Berovo’da 2 santimetre kar bulunuyor.
Hava durumu gün içinde parçalı ve yer yer çok bulutlu, zaman zaman güneşli olacak. Rüzgârın batı yönlerinden hafif, yer yer orta kuvvette esmesi bekleniyor.
Günlük en yüksek hava sıcaklıklarının -1 ile 7 derece arasında seyredeceği tahmin ediliyor.
Başkent Üsküp’te ise hava parçalı bulutlu ve güneşli olacak, en yüksek sıcaklık 5 dereceye kadar çıkacak.









