Kurt: Kosova, küresel organize suç endeksinde bir başarı öyküsü

Kosova Başbakan Vekili Albin Kurti,” Küresel Organize Suç Endeksi 2025″e atıfta bulunarak, Kosova’nın bu kez organize suçla mücadelede bir başka uluslararası endekste başarı öyküsüne dönüştüğünü belirtti.

Kurti, Küresel Organize Suç Endeksi 2025’e göre Kosova’nın 2021’e göre 34 sıra yükseldiğini ve bölgedeki en düşük suç oranına sahip ülke olarak değerlendirildiğini söyledi.

Sosyal medyada yaptığı paylaşımda, organize suçla mücadelenin, hukukun üstünlüğünün güçlendirilmesi ve kolluk kuvvetlerine güvenin artırılması konusundaki ortak kararlılığın açık bir göstergesi olduğunu kaydeden Kurti, bu endeksin Avrupa Birliği (AB), İnterpol ve ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından da desteklendiğini ve finanse edildiğini duyurdu.

Kosovaport

Read Previous

Gündüzleri 13.00-15.00 arası ucuz elektrik uygulaması devam edecek

Read Next

VMRO-DPMNE’nin 18. Kongresi’nde Mickoski’nin yeniden genel başkan seçilmesi bekleniyor