Kumanova Sağlık Merkezi’nde Eski Müdüre Yolsuzluk Suçlaması: 21 Milyon Dinar Zarara Neden Oldu

Kumanova Sağlık Merkezi’nin eski müdürü, iş başında yetkisini kötüye kullanmakla suçlanıyor.

Polis, söz konusu kişinin yasadışı şekilde “hizmet sözleşmesi” ile çalışanlar istihdam ettiğini ve bunun sonucunda sağlık kurumunun bütçesinde milyonluk zarara yol açtığını bildirdi.

Kumanova İlçe Emniyet Müdürlüğü, 43 yaşındaki F.A.’ya karşı, “görev ve yetkilerin kötüye kullanılması” suçlamasıyla dava açtı.

Yetkililer, eski müdürün İş Kanunu ve kadroya geçişle ilgili yasaları ihlal ederek 2020–2024 yılları arasında 68 kişiyi iş sözleşmesiyle istihdam ettiğini ve bu kişilere toplam 21.744.788 dinar (yaklaşık 353.573 euro) maaş ödendiğini açıkladı. Bu durum, Kumanova Sağlık Merkezi bütçesine ciddi zarar verdi.

Soruşturma kapsamında, söz konusu istihdamlar için Sağlık ve Maliye Bakanlıkları’ndan gerekli izinlerin alınmadığı belirtildi. Eski müdürün sağlık kurumunda önceden çalışmadığı, müdürlük görevine ise şehirdeki başka bir kamu kurumundan atandığı kaydedildi.

Read Previous

Partiler Arasında “Grubi” Polemiği: İktidar Tiyatro mu Oynuyor, Muhalefet Panikte mi?

Read Next

JSP’den Yeni Hizmet: Online Kart Yükleme