Kosova’nın başkenti Priştine’de çöp sorunu çözülemiyor

Kosova’nın başkentin Priştine’de çöp yığınları, vatandaşların her gün karşılaştığı en büyük sorunlardan biri olmaya devam ediyor.

Kurumların çabalarına rağmen Priştine’nin bazı mahallelerindeki durum endişe verici.

Birçok semt ve mahallede konteynerler atıklarla aşırı yüklenmiş durumda. Bu durum sadece görüntü kirliliğine yol açmakla kalmıyor, aynı zamanda çevredeki sakinler için yoğun bir kokuya da neden oluyor.

Bu konteynerlerin hemen arkasında yere devrilmiş ve artık kullanılmayan konteynerler var, bu da çöp kaosunu daha da artırıyor.

Çöpler hastane bahçesinde de görülüyor.

Çöp toplama durumunun kötüleşmesi nedeniyle Priştine Belediyesi bir süre önce başkentte olağanüstü hal ilan ermişti.

Durumu iyileştirme çabaları kapsamında belediye, “Pastrimi” şirketine altı yeni kamyon bağışladı.

Ayrıca 2 bin 500 adet yeni konteyner temin edildi ancak bunlar henüz başkentin mahallelerine dağıtılmadı.

Bu krize çözüm bulmak amacıyla Mart ayından itibaren beş özel şirket kentin bakım ve temizliğini üstlenecek.

Ancak bu önlemlerin Priştine’deki çöp sorununu çözmeye yetip yetmeyeceği ya da vatandaşların günlük yaşamlarında bu zorlukla karşılaşmaya devam edip etmeyeceği henüz belli değil.






Kaynak: Kosovaport

Read Previous

Turizmin gözdesi Santorini şimdi bir hayalet şehir

Read Next

Yerel Yönetim Bakanı Perinski, Çayır Belediyesi’ni ziyaret etti