Kosova’da şehit düşen Başçavuş Hüseyin Kutlu Anıtı açıldı

Sırp askerleri tarafından  Kosova’da gerçekleştirmiş olduğu katliam ardından KFOR Barış Gücü’nde görev yapan ve  Sırbistan’ın bıraktığı mayınları temizlemek için Dragaş Bölgesi’nde çalışırken şehit düşen Kıdemli Başçavuş  Hüseyin Kutlu, şehit edilişinin 18’inci ölüm yıldönümünde anıldı ve anısına yapılan anıt törenle açıldı.

Sırbistan’ın 1999 yılında  Kosova’da uyguladığı katliam ardından NATO’nun müdahalesiyle  BM denetimi altına giren  Kosova’daki görevli Türk askeri, ilk şehidini Sırpların döşediği mayının patlaması sonucu verdi.

Şehit Kıdemli Başçavuş  Hüseyin Kutlu’nun anısına  Kosova’daki KFOR Karargahı’nda düzenlen ilk tören ardından şehit düştüğü Dragaş bölgesinde çok sayıda üst düzey davetlinin katılımıyla yapılan anıt ve çevre düzenlemesinin açılışı gerçekleşti. Tören  Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç ve  Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanı Kurmay Albay M. İhsan Tavazar’ın Şehit  Hüseyin Kutlu anıtına çelenk koymasıyla başladı. Saygı duruşı ardından  Türkiyeve  Kosova marşları söylendi. Törende 1999 yılında Sırplar tarafından döşenen mayınları temizlerken şehit düşen Kıdemli Başçavuş  Hüseyin Kutlu’nun özgeçmişi anlatıldı.  DHA’ya konuşan  Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, ” Kosova ile  Türkiye arasındaki ilişkilerin çok eskiye dayandığını söyledi.  Çanakkale harbinde çok sayıda Kosovalı’nın şehit düştüğünü söyleyen Kılıç, Türk milleti de  Kosova halkının her zaman yanında olmuştur” dedi.

Şehit  Hüseyin Kutlu Çeşmesi de açıldı

Şehit  Hüseyin Kutlu anıtı açılışı ardından, aynı alanda yer alan Şehit  Hüseyin Kutlu Çeşmesi’nin de açılışı çocukların da katılımıyla gerçekleşti. Açılış töreni ardından Şehit  Hüseyin Kutlu için dualar okundu.

 

 

DHA

Read Previous

Arnavutların Asırlık Lezzeti: “Fliya Böreği”

Read Next

Yunan yargısından sığınmacıların Türkiye’ye iadesine onay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *