Başbakan Ramush Haradinaj bu yıl “Siber Saldırıları ve Gizlilik” konusu üzerinde düzenlenmekte olan uluslararası bilgi teknolojisi konferansına katılmaktadır.
Teknoloji dönemin hayatımızı kolaylaştırdığını belirten Başbakan Ramush Haradinaj, teknoloji gelişiminin tehlikeli taraflarına değinirken siber saldırıların devletler ve kurumlara bir tehdit teşkil ettiğini söyledi.
Konuyla ilgili Başbakan Haradinaj ‘Facebook’ hesabından daha şu değerlendirmelerde bulundu:
“Yaşadığımız teknoloji dönemi, yaşamımızı önemli derecede kolaylaştırmakla beraber dünyayı da birleştirmiş bulunuyor. Sanal gerçekçiliğin tüm olumlu taraflarına rağmen dünyamız bugün bir tehlike karşısında bulunuyor. Siber tehlike devletler, kurumlar, örgütler ve özellikle de çocuklara olmak üzere tüm teknoloji kullanıcılara bir tehdit oluşturuyor. Sanal dünyada siber saldırılar bir sıkıntıyı oluştururken bunların engellenmesi ve güvenlik ortak mücadeleyi gerektiriyor.”
Kosovahaber.com












