
Kuzey Makedonya Sağlık yetkilileri, Koçana’daki yangında yaralanan hastaların sayısının 160’ı geçtiğini, buna özel hastanelere yatışları gerçekleştirilen 16 kişinin de dahil olduğunu açıkladı.
Bölgedeki hastane kapasitesinin dolmuş olması nedeniyle, diğer hastalar İtalya, Hollanda ve Belçika’ya sevk edilecek.
Sosyal Sigorta Kurumu (FZOM) Müdürü Sašo Klekovski, hükümetin hastaların, ebeveynleri veya diğer akrabaları tarafından eşlik edilmeleri için tüm masrafları karşılayacağını belirtti.
“Yaralılar, ikinci ve üçüncü derece yanıklar yaşadı,” diyen 8 Eylül Hastanesi Müdürü Siniša Stojanoski, şu anda kritik durumda hastanın bulunmadığını da ekledi.
Sağlık yetkilileri, o gece “Pulse” gece kulbüünde olan ve kaza sırasında orada bulunan tüm kişilere bir kez daha hastanelere muayene için başvurmaları çağrısında bulundu.