Üsküp Asliye Ceza Mahkemesi’nde, eski Onkoloji Kliniği Müdürü Nino Vasev hakkında açılan davaya bugün Slovenya’dan gelen bilirkişilerin dinlenmesiyle devam edilmesi bekleniyor.
Sloven uzmanlar, Savcılık adına hazırlanan tıbbi bilirkişi raporlarını düzenlemişti. Vasev, iki onkologla birlikte hastalara karşı ihmalkâr tedavi uygulamakla suçlanıyor.
Dava, delil aşamasında bulunuyor ve yargılamayı Yargıç Snežana Markovska yürütüyor. Slovenya’dan gelen bilirkişilerin dinlenmesi için bu hafta birden fazla duruşma planlandı.
Mahkemenin belirlediği takvime göre, mart ayının sonuna doğru Sırbistan’dan bilirkişilerin de dinlenmesine başlanması öngörülüyor. Söz konusu uzmanlar da Savcılık için tıbbi bilirkişi raporları hazırlamıştı.
Eski Müdür Nino Vasev ile birlikte, Üsküp Radyoterapi ve Onkoloji Kliniği’nde görev yapan onkologlar Simonida Crvenkova ve Dragan Jakimovski de ihmalkâr tedavi suçlamasıyla yargılanıyor. Aynı dosyada yer alan bir diğer onkolog Meri Peševska, suçunu kabul etmiş ve mahkeme tarafından iki yıl ertelenmiş hapis cezasına çarptırılmıştı.
İddianameye göre, doktorlar insan sağlığına karşı işlenen ağır suçlar ve ihmalkâr tedavi ile suçlanıyor. Savcılık, 29 hastaya uygunsuz tedaviler uygulandığını, ilaç dozlarında sapmalar bulunduğunu ve hastaların sağlık durumlarının yeterince değerlendirilmediğini belirtiyor.
Bunun yanı sıra, Nino Vasev ve kliniğin eski mali işler müdürü hakkında görevi kötüye kullanma ve zimmete para geçirme suçlamalarıyla ayrı bir dava daha açıldı. Bu dosyada, devlet bütçesine 2,2 milyar denardan fazla zarar verildiği iddia ediliyor.










