Makedonya Meclisi İlkokul ve Ortaokul Eğitimi kanununda ekstern testlere ilşkin değişiklikleri kabul etti.
Değişiklikler uyarınca gelecek seneden itibaren ekstern testler altıncı sınıflardan uygulanacak. Daha önce sözkonusu testlerin uygulanmasına dördüncü sınıftan başlanıyordu.
Ayrıca, değişikliklerle ekstern testlerin değerlendirme notları karnelerde değil, karnelere ek belgelerde yazılacak.
Kanunda ayrıca, Devlet Sınav Merkezi’nin ekstern testler soruları hariç, öğrencilerin alıştırmalar yapabilmeleri için altıncı sınıftan orta okul dördüncü sınıfa kadar tüm öğrencilere deneme testleri hazırlaması gerekiyor.
İktidardaki VMRO DPMNE değişikliklerin öğrencilerin talebi üzerine hazırlandığını vurgulayarak ilk ve orta öğretimin kalitesini artıracağını ileri sürdü.








2 Comments
I like the efforts you have put in this, regards for all the great content.
I really like reading through a post that can make men and women think. Also, thank you for allowing me to comment!