Dünyada Her 10 Dakikada Bir Vatansız Çocuk Doğuyor

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin (BMMYK) “Vatansız Çocuklar” raporu paylaşıldı. 250’den fazla vatansız çocuk ve onların aileleriyle görüşülerek hazırlanan raporda örgüt, vatansız çocukların neredeyse hepsinin “ayrımcılık, hayal kırıklığı ve umutsuzluk” gibi duyguları paylaştığını kaydetti.

Raporda, 7 ülkede görüşülen vatansız çocukların birçoğunun kendisini “değersiz, görünmez, yabancı, birilerinin gölgesinde yaşayan, sokak köpeği” gibi tanımladığı belirtildi.

Vatansız insanların eğitim, sağlık ve iş alanlarında “aşılmaz engellerle” karşı karşıya kaldığı ifade edilen raporda, vatansızlığın çocuklar ve gençler ile aileleri üzerinde “psikolojik yıkımlara” neden olduğu ifade edildi.

Rapora göre, etnik kimlik, din, savaşlar, yerinden edilme gibi nedenlerle herhangi bir yere ait olamayan kişilerin yaşadığı 20 ülkede her yıl en az 70 bin vatansız çocuk dünyaya geliyor. Dünya genelinde ise her 10 dakikada bir vatansız çocuk doğuyor. 30’dan fazla ülkede doğum sertifikası olmayan vatansız çocuklar sağlık hizmeti alamazken, en az 20 ülkede vatansız çocuklara aşı yapılamıyor.

Kaynak: AA

Read Previous

Kamu Borcu Arttı

Read Next

TDP AK Parti’yi Kutladı

2 Comments

  • I truly appreciate your technique of writing a blog. I added it to my bookmark site list and will

  • Pretty! This has been a really wonderful post. Many thanks for providing these details.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *