‘Divan Yayıncılık’ kitap fuarında kitapseverlerle buluştu

Bugün Makedonya’nın başkenti Üsküp’te 29. Uluslararası Kitap Fuarı’nın açılışı gerçekleşti. 10 Nisan’a kadar sürecek olan bu kitap fuarında yaklaşık 80 yayınevi ile birlikte 80.000’in üzerinde kitap okurların karşısına çıkacak.

Haber: Aydın DAVUD, Fotoğraf: Sezer SALİHİ

Bu sene Makedonya’da gerçekleşen 29. Uluslararası Kitap Fuarı’nda, ‘Divan Yayıncılık’ ve ‘YeniBalkan’ olmak üzere iki Türk yayınevi yerlerini aldı.

Divan Yayıncılık olarak Üsküp Kitap Fuarı’na ikinci kez katıldıklarını ve geçen yıl ilk katılımları olduğunu belirten Mehmed Arif, “Bu yıl bizim için çok önemli bir yıl çünkü üç yeni kitap ile okuyucularımızın karşısına çıkmaktayız. Kitaplarımız Leyla Şerif Emin’in kaleminden ‘ÜSKÜBİSTAN’, Seyhan Yakupi’nin kaleminden ‘Giden Üç Adam’ ve üçüncü kitap benim ‘Divanını Yakan Şair’ kitabım.” açıklamalarında bulundu.

Mehmed Arif, “Biz sadece Türklere değil, diğer etnik topluluklara da kendimizi tanıtma amacını taşımaktayız.”

Mehmed Arif, “Kitaplarımız yanı sıra Makedonya’da tek kültür, sanat ve edebiyat dergisi ünvanını taşıyan Köprü Dergisi ile katılmaktayız. Aynı anda Makedonya’da Türkçe dilinde eğitim gören, tüm ilkokul çocuklarına bedava olarak ulaştırılan ‘Kardelen’ eğlenceli, eğitim ve kültür dergisi ile okuyucularımızı buluşturacağız.” şeklinde konuştu.

TRİ Yayınevi’nden Miryana Burazer Kitanovska, kitap fuarının iyi, başarılı ve çok sayıda edebiyatseverin ziyaret edeceği bir fuar olmasını beklediklerini vurguladı.

Kitanovska, “Türkiye yazarlarından Makedonca’ya çevrilmiş Orhan Pamuk’un ‘Kara Kitap’ adlı eserinin yanı sıra Türkiye’nin en popüler yazarlarından biri Elif Şafak’ın dört kitabını da Makedonya’daki edebiyatseverlerle buluşturuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Miryana Burazer Kitanovska, “Elif Şafak’ı Üsküp’te ağarlamak hala gerçekleşmeyen bir rüyamız.”

İleride de TRİ yayınevi olarak farklı Türk yazarlarının kitaplarını Makedoncaya tercüme etmeyi planladıklarını vurgulayan Kitanovska, “Dünya kitap piyasasını takip ediyoruz. İnanıyorum ki standlarımızda farklı Türk yazarlarının kitapları da yerlerini alacak.” dedi.

TİMEBALKAN’ın Elif Şafak’ı ne zaman Üsküp’te görebiliriz şeklindeki sorusuna, Miryana Burazer Kitanovska, “Bu hala gerçekleşmeyen bir rüyamız. İnanıyorum ki gelecekte gerçekleşecek. Kendisi şu anda çok yoğun.” cevabını verdi.

Zinur Emin, “Kitapların değeri ve korunması satın alınarak değil, okunarak elde edilir”

Arnavutların ilk özel yayınevi olan Logos-A’nın 2000 yılından beri kitap fuarına katıldıklarını belirten  Zinur Emini, “2016 yılında 33 tane yeni kitabımız basıldı, 2017 yılında ise yalnızca Üsküp kitap fuarı için beş yeni kitabın basımı ile birlikte toplamda fuara 250 kitap ile katılım gösteriyoruz. Basılan beş yeni kitaplar ise Aliya İzzetbegoviç – Sanatın Fenomeni, İsmail Hakkı İzmirli – Metodoloji, Hişam Talib – İslam Çağrısının Antlaşması, Ali Pajaziti – Kamu Etiği,  Metin İzeti – Kırk Gece 2” olduğunu açıkladı.

Ayrıca Zinur Emini, kitapların değeri ve korunmasının satın alınarak değil, okunarak elde edilebileceğini söyledi.

Divan Yayıncılık’tan çıkan dergi ve kitaplar.

Read Previous

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin telefonda görüştü

Read Next

SDSM Milletvekillerinden çağrı: “Velyanovski Bey, o koltuktan artık kalkın”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *