![](https://timebalkan.com/wp-content/uploads/2025/02/policija-policiski-chas.jpg)
Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’ün ilçe belediyelerinden Çayır’da dün akşam meydana gelen silahlı çatışmada 1 kişi hayatını kaybetti. Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.
Dün gece gece yarısı saatlerinde Üsküp’ün Çayır belediyesinde silahlı bir çatışma meydana geldi.
İçişleri Bakanlığı’ndan TV21’e yapılan açıklamaya göre, 10.02.2025 tarihinde saat 23.50 sıralarında Üsküp İl Emniyet Müdürlüğü’ne, Çayır bölgesindeki bir otoparkta trafikte yaşanan bir yanlış anlaşılma nedeniyle iki grup arasında tartışma çıktığı ve silah kullanıldığı bildirildi.
İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“11.02.2025 tarihinde saat 00.06’da, Şehir Genel Hastanesi ‘Aziz Naum Ohridski’den, silah yaralanmalarıyla H.B. (35) ve A.D. (35) adlı iki kişinin getirildiği ve H.B.’nin hayatını kaybettiği, A.D.’nin ise müdahale edilerek tedavi altına alındığı bildirildi. Ateşli silah yaralanmaları nedeniyle, Üsküp’ten N.D. de ‘Mother Teresa’ Klinik Kompleksi’ne nakledildi. Savcının talimatı üzerine, hayatını kaybeden kişinin otopsisi yapıldı.
Alınan önlemler sonucunda, çatışmaya karıştıkları şüphesiyle, Üsküp İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis memurları saat 01.40 sıralarında hastanede B.B. (39) adlı kişiyi, Çair bölgesinde ise N.D. (22) adlı kişiyi gözaltına aldı. Daha sonra R.R. (41) ve K.T. (28) adlı kişiler de bulunarak gözaltına alındı.”
Ayrıca, olay yerinde yapılan aramalar sonucunda iki tabanca, birkaç araç ve olayla bağlantılı diğer nesneler bulundu.
Gözaltına alınan kişiler, olayın tamamen aydınlatılması ve belgelenmesinin ardından polis karakolunda tutuldu ve ilgili suçlamalarla dosyaları savcılığa sevk edilecek.