“Bulgaristan’ın Avro bölgesine girmesi için herhangi bir risk yok”

Bulgaristan Maliye Bakanı Temenujka Petkova, “Bulgaristan’ın Avro bölgesine girmesi için herhangi bir risk bulunmamaktadır” diye açıklamada bulundu.

Bakan, Bütçe 2025’in sunulmasının geciktiği iddialarını yalanladı.

Petkova, Avrupa Komisyonu’na sunulmak üzere bir mali plan hazırlama taahhüdünün birkaç gün içinde yerine getirileceğini söyledi.

“Bu 2025-2028 dönemini ilgilendiriyor. Bu nedenle birkaç güne daha ihtiyaç var ve şu anda Avrupa Komisyonu ile istişarelerde bulunuyoruz. Böylece aynı zamanda Yapısal ve Mali Planı Brüksel’e gönderebilir ve Bütçe Kanununu da sunabiliriz. Avro bölgesi için herhangi bir risk söz konusu değildir.

Maliye Bakanı, “Defalarca söylediğimiz gibi, Eurostat enflasyon verilerinin açıklanmasını bekliyoruz. Veriler 24 Şubat’ta açıklanacak. Bulgaristan’ın enflasyon kriterini karşılaması ve Bulgaristan parlamentosunun kararında öngörüldüğü üzere tüm gereklilikleri yerine getirmesi halinde, maliye bakanı derhal bir yakınsama raporu için talepte bulunmakla yükümlüdür” dedi.





Kaynak: bnr

Read Previous

61. Münih Güvenlik Konferansı’nda ikinci gün

Read Next

Kuzey Mitroviça Belediyesi binasına Türkçe yazılı tabela asıldı