‘Bosna-Türkiye Kardeşlik Ödülleri’ sahiplerini buldu

Bosna-Türkiye Kardeşlik Federasyonu’nun ’13’üncü Bosna-Türkiye Kardeşlik Ödülleri’ sahiplerini buldu. Bosna Hersek kültürüne destekleri nedeniyle Demirören Haber Ajansı (DHA) Genel Müdürü Cemal Coşkun’a da ödül verildi.

Ankara’da, Gençlik ve Spor Bakanlığı Konferans Salonunda düzenlenen ödül törenine Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu, Bosna Hersek İçişleri Bakanı Ramo Isak, Anayasa Mahkemesi üyesi Metin Kıratlı, medya kuruluşlarının temsilcileri ve gençler katıldı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Bosna- Türkiye Kardeşlik Federasyonu Başkanı Orhan Çakmak, Bosna Hersek kültürünü yaşatmak için çeşitli çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Federasyon olarak gençlerin de içinde bulunduğu kültür-sanat çalışmaları yaptıklarını belirten Çakmak, “Bosna Hersek’e son 20 yıldır inanılmaz büyük hizmetler yapılıyor. Sayın Cumhurbaşkanımıza Allah uzun ömürler versin. Oraya büyük hizmetler yapılmasına vesile oluyor. Yapılan bütün çalışmaların hamisi odur. 13’üncüsünü yaptığımız Bosna-Türkiye Kardeşlik Ödülleri çok anlamlı. Herhangi bir ödül değil. Bosna-Hersek’e katkısı, emeği ve desteği olmuş hem büyüklerimize hem medya mensuplarına ödüllerini takdim etmiş oluyoruz” diye konuştu.

Çakmak, Bosna-Türkiye kardeşliğinin ezelden ebede devam edeceğini, iki toplum arasındaki kültür ve inanç bağının sarsılmaz olduğuna dikkat çekerek, katılımcılara teşekkür etti.

‘DEĞİŞİM PROGRAMLARINI DEVAM ETTİRECEĞİZ’

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu ise 2024 yılında bakanlık olarak Türkiye-Bosna değişim programları gerçekleştirdiklerini, 2025’te de bu programları devam edeceklerini söyledi. Eminoğlu, “Bu anlamda ülkemizden gençleri Bosna Hersek‘e gönderdik, orada misafir oldular ve oradaki tarihi yerel dinamikleri keşfetmiş oldular. Yine Bosna-Hersek’ten gelen gençlerimizi Türkiye’de misafir ettik. Bugün, Aliya İzetbegoviç’i ve Bosna şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz. Aliya İzetbegoviç’in şu sözlerin söyleyerek sözlerimiz sonlandırmak istiyorum; ‘Gençler asla soykırımı unutmayın, unutulan soykırım tekrarlanır.’ Biz de aynı 15 Temmuz ruhuyla, bilinciyle, vatanımıza, milletimize, bayrağımıza ve dinimize sahip çıkan nesiller olarak bu duyguları yaşatmamız gerekiyor” diye konuştu.

‘DAYANIŞMAMIZI KİMSENİN BOZMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ’

BBP Genel Başkanı Destici de Türkiye’nin Balkanlar’da hala tarihi izleri bulunduğunu belirterek, Türkiye’nin bu izlerin korunmasında büyük emek sahibi olduğunu söyledi. Destici, Türkiye Cumhuriyeti’nin Balkanlar’da son 20 yıl içinde birçok çalışma gerçekleştirdiğini ifade ederek, “Bu anlamda Cumhurbaşkanımıza ve ekibine şahsım, camiam, Türk milleti ve Balkanlar adına şükranlarımı sunuyorum. Bu 20 yıllık değişimi her gittiğimizde görüyoruz. Eğitim alanında, kültür alanında, sanat alanındaki eserlerin amir edilmesi anlamında, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Yunus Emre Vakfı ve üniversiteler tarafından muazzam hizmetler yapılıyor.

Bosna-Hersek deyince aklımıza bilge lider Aliya İzetbegoviç geliyor. Kendisini ve tüm Bosna şehitlerini rahmetle minnetle ve şükranla anıyorum. Balkanlar’da 100 binlerce kadınımız, kızımız, gencimiz şehit oldu. Bugün Türkiye’nin her bölgesinde, Boşnak kardeşlerimizle hep birlikte bir millet olarak yaşıyoruz. Bu dayanışmamızı kimsenin bozmasına Allah’ın izniyle müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bosna Hersek kültürüne destekleri nedeniyle 15 kişi ve kuruluşa ödül verildi. DHA Genel Müdürü Cemal Coşkun adına verilen ödülü DHA Ankara Haber Müdürü Ersin Ercan aldı. Törende ayrıca Bosna Hersek Folklor Gurubu da horon oynayarak, salondaki gençleri coşturdu.







DHA

Read Previous

Galatasaray-Fenerbahçe derbisini Sloven hakem Vincic yönetecek

Read Next

Bulgar treni Romanya’da kaza yaptı, bir kişi öldü