Bosna-Hersek Hükûmeti, Ortadoğu’dan Vatandaşlarını Tahliye İçin 800.000 KM Ayırdı

Bosna-Hersek Bakanlar Konseyi, Ortadoğu’daki riskli bölgelerden vatandaşlarını tahliye etmek amacıyla 800.000 Konvertibl Marka (yaklaşık 406.000 Euro) kaynak ayırdı.

Konsey, Perşembe günü yapılan oylamada, Bosna-Hersek Dışişleri Bakanlığı’na bu fonun tahsis edilmesini oybirliğiyle kabul etti. Fon, ülke bütçesindeki mevcut rezervlerden ve Bosna-Hersek’in uluslararası yükümlülüklerinden karşılanacak.

Bakanlar Konseyi sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Bu kaynaklar, Ortadoğu’daki Bosna-Hersek vatandaşlarının acil tahliyesinin organize edilmesi için kullanılacaktır. Tahliye işlemleri, bölgedeki Bosna-Hersek Konsolosluk ve Diplomatik Temsilciliklerinin mevcut kayıtlarına dayanılarak gerçekleştirilecektir,” dedi.

Read Previous

Kosova Polisi Leposaviç’te Yasadışı Silah, Mühimmat ve Üniforma Buldu

Read Next

Kosova Meclisi feshedildi, yeniden erken genel seçime gidiliyor