Batı Trakya Türk azınlığından Zeytin Dalı Harekatı’na destek

BTTADK tarafından yapılan yazılı açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı’nın, Türkiye’nin toprak bütünlüğünün korunması için yasal bir hak çerçevesinde gerçekleştirildiği vurgulandı.

Batı Trakya Türk azınlığından, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin’deki terörist unsurlara yönelik düzenlediği “Zeytin Dalı Harekatı”na destek geldi.

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu (BTTADK) tarafından yapılan yazılı açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı’nın, Türkiye’nin toprak bütünlüğünün korunması için yasal bir hak çerçevesinde gerçekleştirildiği vurgulandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Suriye’de akan gözyaşı ve kanın durdurulması, bölgede huzuru ve güvenliği sağlama açısından gerçekleştirilen bu harekatın başarı ile sonuçlanması için dualarımız ana vatan Türkiye Cumhuriyeti ile. Şehitlere de Allah’tan rahmet, gazilere acil şifa, yakınlarına da sabırlar dileriz.”

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonundan (ABTTF) yapılan açıklamada da “Avrupa’da yaşayan Batı Trakya Türk toplumunun, TSK’nin Afrin bölgesindeki terör örgütlerine karşı başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’nı desteklediği” belirtilerek harekatın başarıyla sonuçlanması temennisinde bulunuldu.


AA

Read Previous

Bulgaristan Meclisi, Türkiye’deki göçmenlere vatandaşlık hakkı tanıyan kanun tasarısını reddetti

Read Next

Sofya’da Bulgaristan-Türkiye Ekonomik ortaklığı görüşüldü

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *