Balkanlar’da Türk Kültürü, ücretsiz olarak dijital ortamda

Balkan Türklerinin tarihi, kültürü ve edebiyatına yönelik çalışma gösteren Balkanlar’da Türk Kültürü dergisinin, alanındaki ender örneklerden olduğunu belirten Dr. Kader Özlem, “Bir BGF projesi olarak hazırladığımız Dergimiz arşivini dijital ortama aktarma çalışmalarında nihayet sona gelmiş bulunuyoruz.” müjdesini verdi.

Balkan Türkleri Göçmen ve Mülteci Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Dr. Kader Özlem gazetemize konuya ilişkin verdiği bilgilere göre, Federasyonun bir ilim mecmuası olarak yayımlanan Balkanlar’da Türk Kültürü Dergisi artık dijital ortamda da meraklılarının istifadesine sunuluyor. 

Bursa Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde Öğretim Üyesi olarak görev yapan BGF’nin yeni ve genç Başkanı Dr. Kader Özlem konuya ilişkin şu bilgileri aktardı:

Yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeyde Balkan Türklüğü davasının güçlü sözcülerinden olan Balkan Türkleri Göçmen ve Mülteci Dernekleri Federasyonu (B.G.F.) 32 yılı kapsayan bir birikim, donanımlı ekibi ve gün geçtikçe güçlenen bir dinamizmle geleceğe yelken açmaktadır. Federasyonumuz kuruluş amaçları doğrultusunda yürüttüğümüz faaliyetlerin ana odak noktası Balkanlar’da Türklüğün aziz temsilcileri soydaşlarımız ve anavatanımız Türkiye’ye avdet etmiş değerli muhacirlerimiz olmuştur.

Federasyonumuz yayın organı olarak hizmet veren Balkanlar’da Türk Kültürü dergisi 28 yıllık yayın hayatı tecrübesiyle köklü bir ekolün temsilcisi durumundadır. Balkan Türklerinin tarihi, kültürü ve edebiyatına yönelik çalışma gösteren Dergimiz, alanındaki ender örneklerdendir. Göreve geldiğimiz günden itibaren bu eşsiz yayın organını daha ileri bir seviyeye getirmek için faaliyet göstermekteyiz. Bir BGF projesi olarak hazırladığımız Dergimiz arşivini dijital ortama aktarma çalışmalarında nihayet sona gelmiş bulunuyoruz. Böylece 1. sayıdan 95. sayıya kadar olan Balkanlar’da Türk Kültürü dergisi nüshaları ücretsiz olarak hemşerilerimizin yanı sıra akademisyenlerin, araştırmacı-yazarların ve bilim dünyasının hizmetine açılmış durumdadır. Projenin gerçekleştirilmesi aşamasında yoğun gayretleriyle destek veren genç arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.

100. sayısını yayınlamaya pek az kalmış olan Balkanlar’da Türk Kültürü Dergimizin bundan sonraki dönemde de başarılı bir yayın hayatı geçirmesini diliyor, derginin yayınlanmasında katkılarını esirgemeyen değerli yazarlarımızın tümüne ayrıca teşekkür ediyorum.

Read Previous

TİKA İtalya’daki Türk şehitliği ve mescidini ihya etti

Read Next

Suriyeli Çocukların Acı Hatıraları Saraybosna’ya Taşındı

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *