Arnavutluk’ta “Para Haftası 2026”nın açılış töreni, kurum temsilcileri, yetkililer ve gençlerin katılımıyla Tiran’da gerçekleştirildi.
Arnavutluk Merkez Bankası Başkanı Gent Sejko, etkinlikte yaptığı konuşmada, bu organizasyonun her yıl gençlere yönelik olarak düzenlendiğini ve temel amaçlarının finansal eğitim olduğunu vurguladı.
Sejko, “Finansal eğitim, genel eğitimin önemli bir parçasıdır. Toplumun refahı ile doğrudan bağlantılıdır ve gençlerin gelecekleri için doğru finansal kararlar almasına yardımcı olur” ifadelerini kullandı.
Banka tarafından yapılan açıklamada, Küresel Para Haftası 2026’nın (16-22 Mart) dünyanın birçok ülkesinde her yıl düzenlendiği ve kamu kurumları, finans sektörü ile eğitim sistemini bir araya getirerek özellikle gençler arasında finansal bilinç oluşturmayı hedeflediği belirtildi.
2026 yılının Arnavutluk için ayrıca özel bir anlam taşıdığına dikkat çekilerek, ülkenin ilk ulusal para biriminin basılmasının 100. yılının kutlandığı ifade edildi.
Bu yılın teması ise “Parayla akıllıca konuşalım – 100 yıl ulusal para” olarak belirlendi.
Hafta boyunca açık dersler, yarışmalar, bilgilendirme toplantıları ve çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Bu faaliyetlerde özellikle para yönetimi, finansal karar alma süreçleri ve finansal eğitimin önemi üzerine odaklanılacak.











