Doğru Yol Derneği’nden 2019’a konserli veda

Kosova’nın Prizren şehrinde bulunan “DOĞRU YOL” Türk Kültür Sanat Derneği dün akşam dernek salonunda düzenlenen “2019’a Veda Konseriyle” bu yılın etkinliklerini konserle taçlandırmış oldu.

Türk sanat müziğinin seçkin örneklerinden oluşan koro ve solo şarkılar konseri geceye damgasını vurdu.  Seyircinin salonu tıklım tıklım doldurduğu gecede alkışlar dinmek bilmedi. Mikuş Jılta, Besire Halo, Nevzat Şundo ve Didar Dida’nın solo performanslarıyla ve kalabalık bir orkestre eşliğinde sahne aldığı konser izleyiciler tarafından büyük bir ilgi ve beğeni buldu. Etkinlik çekilen toplu aile fotoğrafıyla son buldu.

Konser kapanışında yeni yıl dileklerinde bulunan Doğru Yol Derneği başkanı Nevzat Şundo, 2020 yılının yurdumuz ve dünyamıza barış, huzur, bereket, toplumumuza birlik, beraberlik ve dayanışma getirmesini diledi. 2020 yılında da planlaştırılan ve yönetim kurulu tarafından onaylanan etkinliklere kalındığı yerden devam edileceğini ifade eden Şundo, yönetim kurulunun “70. yıla doğru, Eylül’den Eylül’e”başlıklı etkinlik programına ait son dört ay içerisinde toplam 32 etkinlik başlığının başarıyla gerçekleştirildiğini vurguladı. Başarılı geçen 32 etkinlikle ilgili Doğru Yol Derneği tarafından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi;

  1. Prizren Belediyesi Turizm ve Kalkınma Müdürlüğü tarafından organize edilerek, 31.08.2019 tarihinde gerçekleştirilen “Yaz Etkinlikleri” programına katılan Doğru Yol TKSD Türk Halk  Müziği ekibi,”Sinan Paşa” Camii karşısındaki Akdere kıyısında Türk, Arnavut, Boşnak ve Rom dernekleriyle birlikte halka açık bir gösteri sundu.

  1. Doğru Yol TKSD sanatçıları “Yaza Veda” adını verdikleri bir konseri dernek salonunda 09.09.2019 tarihinde sundu. Türk Sanat Müziğinin sevilen şarkılarından oluşan konseri Nevzat Şundo yönetimindeki orkestra ve koro seslendirdi. Kalabalık bir seyirci kitlesinin izlediği konaser sırasında, dernekte 40. sanat yılını kutlayan sanatçı Şaban Namleci ‘ye, “Süleyman Brina” Balkanlar Türk Kültürü  Hizmet Ödülü verildi.

  1. Doğru Yol TKSD Nevzat Şundo başkalnlığındaki bir heyetle Priştine’ye giderek, Gerçek TKSD başkanı Yıldıray Bayram başkanlığındaki yöneticilerle ortak etkinlik alanlarını görüşerek, alınan kararların yönetim kurulları onayından sonra yürürlüğe girmesini kararlaştırdı.

  1. “Doğru Yol TKSD 04.10.2019 akşamı dernek salonunda emekli Türk öğretmenleri onuruna bir TSM konseri düzenledi. Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen konsere Prizren’de yaşayan tüm emekli Türk öğretmenler katıldılar. Konserin başında Kosova Türk Öğretmenler Başkanı Akif Gaş bir konuşma yaparak Doğru Yol TKSD’nin eğitim kuruluşları ve öğretmenlerimizle yaptığı başarılı işbirliğinin önemine değindi.

  1. Doğru Yol TKSD yönetim kurulu, 05.10.2019 günü dernek salonunda ikinci yönetim kurulu toplantısını yaptı. Toplantıda derneğin tüm üyelere açık, eşit ve kararlarında şeffaf olduğu vurgulandı. Kimi kol başkanlarının dernek çalışmalarına katılmaları için diyalog ve işbirliği daveti yapıldığı ve derneğin ayırım gözetilmeksizin eski ve yeni üyelerin çalışmalarına açık olduğu vurgulandı.

  1. Doğru Yol TKSD salonu 11.10.2019 akşamı yeni bir sanat etkinliğine de ev sahipliği yaptı. 21.Türkçem Dergisi yılın ödülü töreni nedeniyle Prizren’e gelen Avrasya Yazarlar Birliği Başkanı Doç.Dr.Yakup Ömeroğlu’nun da konuk olarak katıldığı törende iki ödül verildi. Türkçem Dergisi ilk ödülü Prof.Dr Nimettullah Hafız’a takdim edildi. İkinci ödül Dede Korkut Hikayelerinin üçüncü elyazmasını bilim dünyasına kazandıran Veli Muhammed Hoca’ya sunulmak üzere, Doç.Dr. Yakup Ömeroğlu’na verildi.

  1. 19 Ekim 2019 tarihinde İstanbul’da düzenlenen törende Doğru Yol TKSD ve Türk Edebiyat Vakfı arasında “Kardeşlik ve Kültürel İşbirliği Protokolu” imzalandı. İki kurumsal yapının daha sık ve yakın işbirliğini amaçlayan anlaşmanın ardından düzenlenen toplantı ve panelde Türk Edebiyat Vakfı Şeref Üyeliği beratları dernek başkanı Nevzat Şundo’ya, Türkçem dergisi adına Zeynel Beksaç’a, Prof. Dr. Tacida Hafız’a takdim edildi. Ayrıca toplantıda “Yaşayan Dede Korkut Ödülü” ve Türk Edebiyat Vakfı şeref üyelik beratı Balkan Türkolojisinin büyük ismi, yönetim kurulu üyemiz Prof.Dr.Nimettullah Hafız’a sunuldu.

  1. Doğru Yol TKSD yönetim kurulu, 24.10.2019 tarihinde üçüncü toplantısını dernek toplantı salonunda yaptı.Toplantının gündem İstanbul’da Doğru Yol TKSD ile Türk Edebiyatı Vakfı arasında imzalanan işbirliği protokolu vardı. Yönetim kuruluna okunan işbirliği protokolu oybirliğyle benimsenerek kabul edildi. Ayrıca başkan ve iki üyeden oluşan denetim kurulunun seçilmesinden sonra, derneğin kimi üyelerinin sürdürdüğü etkinliklere katılmama konusunda, bir kez daha yapıcı işbirliği ve diyalog çağrısı tekrarlandı.

  1. Doğru Yol TKSD yönetim kurulu üyeleri olarak, Üsküp’te MATUSİTEB tarafından organize edilen Türkiye’ye destek mitingine katıldık.

  1. Bunun yanı sıra Prizren’in AGİMİ Derneği ile Kosova Gençlik Spor ve Kültür Bakanlığı işbirliğiyle Prizren’de düzenlenen müzik festivaline iştirak ettik.

  1. TRT World tarafından hazırlanan ve FETÖ’nün iç yüzünü anlatan “The Network” isimli belgeselin, Kosova Türk Dernekleri Federasyonu tarafından 18 Ekim 2019 tarihinde Prizren “Xhemajli Berisha” Kültür Evi Salonundaki gösterimine derneğimizin yönetim kurulu üyeleri katıldılar.

  1. 18 Eylül 2019 tarihinde “Doğru Yol” Türk Kültür Sanat Derneği salonunda “Aziz Serbest’le Başbaşa” adlı edebiyat etkinliğini düzenledik.

  1. Dört ay süresince dernek ve kuruluşlarla karşılıklı ziyaretler gerçekleştirildi. Seçimler nedeniyle dernek yöneticilerimiz KDTP’nin çeşitli çalışmalarına gözlemci olarak katıldılar.

  1. 30 Ekim tarihinde  kardeş derneklerimizle birlikte ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Konseri”nde “Doğru Yol” Türk Kültür Sanat Derneği olarak sahne aldık.

  1. T.C. Priştine Büyükelçiliğinin tertiplediği Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna katıldık.

  1. Ünlü şairimiz Arif Bozacı’nın Priştine’nin Millî Kütüphanesindeki yeni yayınlanan “Güneşin Çanları” adlı şiir kitabının tanıtımına (31 Ekim 2019 tarihinde) katıldık.

  1. 1 Kasım tarihinde Doğru Yol TSM orkestrası Yahya Kemal’in bestelenmiş şiirlerinden oluşan eserleri seslendirerek, 5. Uluslararası Yahya Kemal Şiir Şöleninde Üsküp’lü şairin anılmasına düzenledikleri konserle ayrı bir değer ve renk kattılar. Konser katılımcılar tarafından büyük beğeni toplayarak takdirle alkışlandı.

  1. 2 Kasım tarihinde Üsküp Yunus Emre Enstitüsü organizasyonuyla Türk edebiyatının değerli şair ve yazar Bahtiyar Aslan’ın kaleminden “Türkçenin Nöbetini Tutmak, Zeynel Beksaç ve Şiiri” adlı kitabının tanıtım programını Üsküp’te gerçekleştirdik.

  1. Avrasya Yazarlar Birliği ve kardeş kuruluşlarımızla işbirliği içerisinde “Nazım Hikmet” Edebiyat Kolumuzun da içerisinde yer aldığı YAZARLIK OKULUMUZ BAŞLADI.

  1. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 81’inci yıl dönümünde derneğimizde düzenlenen törenle da bir kez daha rahmetle ve özlemle yad edildi.

  1. Aziz Buş Tiyatrosu tarafından “Herkesin Bildiği Sırlar” 8 ve 15 Aralık’ta Prizren Kültür Evi sahnesinde sunuldu.

  1. Tiran Yunus Emre Enstitüsü tarafınfan “Balkanlarda Türk Edebiyatı’nın İzleri” konulu paneli düzenlendi. Panelde Prizrenli yazar ve şair Zeynel Beksaç, Üsküplü şair Seyhan Yakupi, Türk Edebiyatı’ndan birçok önemli eseri Arnavutçaya çeviren Fan Noli Yayınevi’nin sahibi Rexep Hida ve Prof. Lindita Xhanari Latifi katılımcıları bilgilendirmiştir.

  1. 14 Kasım 2019 tarihinde Tiran Yunus Emre Enstitüsü tarafınfan “Balkanlarda Türk Edebiyatı’nın İzleri” konulu paneline derneğimizin yazarları katıldı.

  1. 15 Kasım 2019 tarihinde Derneğimizin genç, yetenekli, kalemi güçlü yazarlarından Canan Özer, Türkçenin 13. Uluslararası Şiir Şöleninde  şiirimizi, ülkemizi, Kosova Türk Çağdaş Edebiyatını başarıyla temsil etmiştir.

  1. 16 Kasım 2019 tarihinde Reif Vırmiça’nın “Prizrenli Hacı Fethi Divanı” Doğru Yol Türk Kültür Sanat Derneği’nde tanıtıldı. Aziz Serbest’in titiz bir şekilde kitapla ilgili açıklamaları katılımcılar tarafından ilgiyle karşılandı.

  1. 20 Kasım 2019 tarihinde kardeş derneğimiz Kosova Türk Öğretmenler Derneği tarafından düzenlenen “Özel Gereksinimli Öğrencilerin Kaynaştırma Eğitimi ve Bireysel Eğitim Planı” başlıklı konferansına katıldık.

  1. 20 Kasım 2019 tarihinde derneğimizi Türkiye Manisa’dan Turgutlu şehri Genç Tasavvufçuları Destekleme ve Geliştirme Derneği Başkanı Gülten Samtaş Karagöz Hanımefendi ve beraberindeki misafirler ziyaret ettiler. Kendileriyle derneğimizin çalışmaları yanı sıra işbirliği konularını ele aldık.

  1. Derneğimizin saz sanatçıları, Gerçek Derneği saz sanatçıları ve Türkiye’den gelen ses ve saz sanatçıları Burhan Ertaş ile Birol Ertaş’la birlikte Priştine Yunus Emre Enstitüsü, T.C. Kültür Bakanlığı, T.C. Priştine Büyükelçiliği, T.C. Prizren Başkonsolosluğu, Kosova Türk Öğretmenler Derneği ve Gerçek Derneği’nin ortaklaşa organizasyonuyla düzenlenen “24 Kasım Öğretmenler Günü” programı kapsamında sahne aldılar. Bu vesileyle türküleriyle 7. ölüm yıldönümünde Neşet Ertaş Kosova’da anılmış oldu.

  1. İzmir’de “DOĞRU YOL” Türk Kültür Sanat Derneği, KOSOVA TÜRK YAZARLAR DERNEĞİ ve KIBATEK arasında kardeşlik ve işbirliği protokolü imzalandı. Dernekler adına başkanlar Nevzat Şundo, Zeynel Beksaç, Dr.Mevlüt Kaplan ve tüm dernekleri temsilen İzmir Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Kemal Baysak tarafından 01 Ekim 2019 tarihinde Konak Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi salonunda kalabalık bir davetli kitlesi önünde imzalanan anlaşmaya göre Doğru Yol TKSD, Türkiye ve Türk dünyasında düzenlenecek kültür ve sanat etkinliklerinde ülkemiz Kosova’yı temsil edecek. Protokol imzalandığı tarihten başlayarak 10 yıl süreyle geçerli olacak. Bu ziyarette KIBATEK Uluslararası Şiir Şöleni çerçevesinde edebiyat şölenlerine katıldık. Derneğimiz Doğru Yol’a ve Kosova Türk Yazarlar Derneği’ne, Türk kültür ve sanatına sundukları sürekli ve eşsiz katkılar nedeniyle ödül verildi. Bu çerçevede Salihli Belediyesine resmi ziyarette bulunduk.
  2. 6 Aralık 2019 tarihinde derneğimizin yönetim kurulu üyeleri ölüm yıldönümünde aydınımız Süleyman Brinayı saygıyla andılar. Süleyman Brina’nın mezarını ziyaret eden yönetim kurulu üyelerimiz ve merhumun çocukluk arkadaşı Hamdi Bey, Yunus Şimşek ve İskender Muzbeg Brina’yı mezarı başında dualarla andılar.

  1. Bu süre içerisinde RTK 2-Turkuaz programı, Dernek Başkanımız Nevzat Şundo, Başkan Yardımcımız Sonay Buş ve “Hasan Mercan” Kütüphane Kolu Başkanı Aziz Serbest’in derneğimizin faaliyetleri hakkında izlenimlerini aldığı söyleşi programı gerçekleştirdi. Aynı zamanda Kosovaport sitesi de gerçekleştirdiğimiz etkinlikler hakkında bir söyleşimize yer verdi.

  1. 29 Aralık 2019 tarihinde solo ve koro şarkılarından oluşan “2019’a Veda Konseri”yle 2019 yılı etkinliklerini taçlandırmış olduk.

 

Üyelerimizin, kamuoyunun ve dernek severlerimizin bilgisine saygıyla sunulur. Bu vesileyle “DOĞRU YOL” Türk Kültür Sanat Derneği yönetim kurulu olarak, başta dernek üyelerimizin, sanatçı dostlarımızın, soydaşlarımızın, Rumeli ve Türk Dünyasındaki dost ve sevenlerimizin 2020 yılını kutlar, barış, huzur, mutluluk ve sevgi dolu bir yıl olmasını dileriz. Hep birlikte, daha nice yarınlara…

 

Read Previous

Eski Hırvatistan Başbakanı Sanader’e 6 yıl hapis

Read Next

Yunanistan Eğitim ve Din İşleri Bakanlığı’ndan dini alanlara yapılan saldırılar hakkında eksik rapor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *