Yunan ırkçıların yeni kâbusu Türkiye’nin otomobili

Yüzde yüz yerli otomobil atılımı yapan Türkiye’nin bu adımı, Yunanistan ve Rum Kesimi’nde büyük yankı uyandırdı. Sağcılar, “Baş etmek zorunda olduğumuz düşman gün geçtikçe güçleniyor. Askeri alanın ardından şimdi de yerli otomobil geliyor” yorumları öne çıktı.

Kibritin üzerinde “Türk malı” yazdığı için gurur duyulan günlerden yerli İHA, SİHA, otomobil, denizaltı üretme aşamasına gelen bir Türkiye’ye ulaşıldı… İlk defa 2011 yılında duyulan “Yüzde 100 yerli otomobil” hayali Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Gebze’deki Bilişim Vadisi’nde yapılan tanıtımla gerçek oluyor. Bursa’da üretileceği açıklanan yerli otomobil projesi, Türkiye’nin attığı her adımı takip eden Yunanistan ve Güney Kıbrıs medyasında da ilgi uyandırdı. SKAİ, ANT1 gibi özel televizyon kanallarının haber bültenlerinde bu konuya geniş yer ayrıldı. Gazetelerde de konuyla ilgili paylaşımlar yapıldı. 2022’de yerli aracın yollarda görülmeye başlanacağı, yıllık 175 bin adet araç üretmekapasitesine sahip olunduğu, 2022’den itibaren sonraki 15 yılda Türkiye ekonomisine 50 milyar dolar gelir kazandıracağı gibi detaylar paylaşıldı. Avrupa Birliği ile bozulan ilişkilere karşın; Ortadoğu, Asya ve Afrika ülkeleriyle artan işbirliğine vurgu yapan Yunan televizyon kanalları, Türk arabalarının alıcı kitlesinin bu kıtalarda bulunduğu yorumunu yaptı.

ÜRETİM GEÇMİŞİNE ATIF YAPILDI

Haberlerde, Türkiye’nin otomobil üretme işinde yeni olmadığına dikkat çekilirken, birçok büyük firmanın üretim tesislerine ev sahipliği yaptığı hatırlatıldı. Geçmişte Türk-İtalyan işbirliğiyle “yarı yerli” diye tanımlanabilecek arabaların da üretildiğine dikkat çekilirken, “Türkler, know-how aşamasında sorun yaşamayacak” denildi.

KORKU ÜRETMEYE AYNEN DEVAM

Yunan solu, yerli Türk arabası gelişmesinde tarafsız kalmayı tercih ederken, sağcı-milliyetçi tayfa ise geleneksel korku senaryoları üretme alışkanlığına devam etti. Türkiye’nin Erdoğan ile birlikte özellikle askeri alanda dışa bağımlılığı azalttığı hatırlatılırken, yerli araba adımının bu kalkınmanın bir devamı olduğu vurgulandı. Ege’de Türkiye’nin Yunan hava sahasını günaşırı olarak ihlal ettiği öne sürülürken, Yunan ordusunun başetmek zorunda olduğu düşmanın gün geçtikçe daha da güçlendiği yazıldı.

LİBYA MESELESİ GÜNDEMDEN DÜŞMÜYOR

Yerli araç meselesi her şeye rağmen, 27 Kasım’da imzalanan Türkiye-Libya deniz sınırı anlaşması ve Libya’nın uluslararası alanda tanınan Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin Türkiye’den askeri yardım istemesi gelişmelerinin önüne geçemedi. 1 aydan bu yana Yunan ve Rum siyasetinin merkezinde bu anlaşma yer alıyor. Libya’da Batı destekli darbeci generalHafter ile resmi ilişki kurarak açılım yapmayı kutlayan Yunan siyasetinin sevinci, Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin “Türkiye’den askeri destek istiyoruz” açıklaması yüzünden saman alevi niteliğine büründü.

 

Diriliş Postası

Read Previous

Mamuşa Belediye Başkanı’ndan örnek davranış

Read Next

Türk yatırımcılar Bulgaristan ve özellikle Pamporovo’ya ilgi gösteriyor

One Comment

  • It’s too bad to check your article late. I wonder what it would be if we met a little faster. I want to exchange a little more, but please visit my site casinosite and leave a message!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *