Türkçem 220. sayısıyla okura ulaştı

Yayın hayatının 21. Yılında olan Türkçem Dergisi 220’inci sayısıyla okura merhaba dedi.

Gene Balkan kucaklayıcı bir yaklaşımla günyüzü gördü. Kapakta, geçenlerde bu dünyaya gözlerini yuman Fikri Şişko’nun fotoğrafı yer alıyor. Ayrıca “Bana Göre Hayat Gökkuşağı Gibiydi” Fikri Şişko’ya ölümü ardından sunulan Sinem Şişko’nun bir şiiri yer alıyor. 2-3 sayfada Kosova’da bizi ilgilendiren birkaç kültür/sanat haberlerinin özeti var…

4. sayfada ünlü şairimiz Nusret Dişo Ülkü’nün “Kendimi anlatıyorum” adlı bir yazısı var. İlgiyle okuyacağınızı umuyoruz. Ardından Şiir Limanları sayfasında ku kez şiirleriyle: Kemal Beyatlı, Osman Baymak, Yusuf Dursun, Şefika Refik, Habibe Ahmetova konuk oluyorlar. Türkçem’in dost şair yazarlarından biri olan Havva Tekin bu kez Obur Tavşan adlı masalıyla okurlara merhaba diyor.

Zeynel Beksaç, geçenlerde yitirdiğimiz ünlü şair, yazar, ressam, avukat Fikri Şişko için yazmış olduğu yazı ve bu şaire sunmuş olduğu “Şairim” adlı şiiriyle yer alırken, Aziz Serbest de Zangin Gönüllü Şair adlı yazısında Fikri Şişko’yla olan görüşlerini paylaşıyor. Çağdaş Yunanistan(Batı Trakya’nın) değerli yazarlarından Rahmi Ali “Emel” adlı öyküsüyle Türkçem dergisinin bu sayısına konuk oluyor.

Katar-Doha Yunus Emre Türk Kültür Merkezi ve Faaliyetleri başlığı altında Sakarya Üniversitesi ve şu anda Doha Yunus Emre Enstitüsü Müdürü görevini yapan Dr. Selçuk Kürşat Koca ilk elden bilgi veriyor. Bu güzel dostumuza oralarda başarılarının devamını diliyoruz. Aslen Prizrenli olup, İzmir’de yaşayıp yaratan Aziz Serbest dostumuz bu sayıda ikinci bir yazıyla okurlar karşısına geliyor: “Prizren’çe Konuşalım”, Anlaşmak Mı, Yaşatmak Mı? İlgiyle okuyacağınızı umuyoruz.

Üsküp’ten Türkçe Yağmurları köşesinde Leyla Şerif Emin bu kez Makedonya’da yaşanan bir feci kazayı konumluyor:Kırmızı Otobüs. “Müzik çok birleştirici bir şey. Sınırları yok, müzisyenler, ülkesi olmayan bir millet gibidir benim gözümde” diyen aslen Mitroviçalı olup şimdi İstanbul’da yaşayan değerli müzisyen Cengiz Köroğlu ile değerli meslekdaşımız Özden Beyoğlu zengin ve samimi bir röportaj gerçekleştirmiş. Bir Mitroviçalı olan sanatçımızın Türkiye’deki başarısını göğsümüz kabararak okuduk. Umarız siz de zevkle okuyacaksınızdır.

Mustafa Balje(Balye) Kosova’da yaşayan ve yaratan Boşnaklar arasında çok saygın olan bir şair. Agim Rifat Yeşeren’in değerli çevirisiyle Mustafa Balje’den bir demet şiir getiriyoruz bu sayıda… 22. ve 23. Sayfalar gene öğrenci şairlerin yazarların eserlerine ayrılmış. Onların şiir düzyazılarını yayınlamak bize her zaman mutluluk veriyor.

Arka kapakta, şair arkadaşımız Fikri Şişko’nun çok sevdiğimiz “Baharım Sendin” adlı şiiri yer alıyor. Yeni bir sayıda daha buluşana dek, sağlıcakla kalın, dost kalın. Rumeli’de, Balkanda dilimiz, ses rengimiz sonsuza dek yankılansın.

 

Zeynel Beksaç

Read Previous

“Vize muafiyeti kararı, AP seçimlerinden sonra”

Read Next

Türkiye’de oynayan Boşnak futbolculara milli davet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *