İki büyük Türk şirketi Yunanistan’da yarışıyor

Yunanistan’da Balkanlar’ın en büyük limanı Alimos için iki büyük Türk şirketi yarışıyor. Geçmiş yıllarda hükümet tarafından satışa çıkarılan, ama son anda satışı iptal edilen bu liman yine gündemde.

Yunanistan Özelleştirme İdaresi (TAIPED) Alimos’a teklifl eri aldı. 10 şirket ve konsorsiyumun Alimos Limanı ile ilgilendiği açıklandı. TAIPED’in resmi internet sitesinden duyurulan bu teklifl er arasında iki tanıdık isim var. Biri Koç Holding, diğeri de Doğuş Grubu.

Yerel ortakla giriyorlar

Koç Holding’in yerel ortaklık kurarak ihaleye gireceğini belirtiliyor. TAIPED’in açıkladığı listede Koç Holding’in Yunan şirketi Aktor Concessios ile konsorsiyum kurduğu kaydedildi. Koç Holding bu konsorsiyumda Tek-Art Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri AŞ ile yer alacak.

Koç Holding’e rakip olacak Doğuş Grubu da ihaleye yerel bir ortakla giriyor. Doğuş’un ortağı ise bu ülkede birçok projede ortaklık yaptığı Lamda. Zaten ihaleye girecek konsorsiyumun adı Lamda Dogus Marina Investment SA.

Balkanların en büyüğü

Koç Holding ve Doğuş Grubu’nu rekabete sokan Alimos, 1.100 tekne kapasiteli. Sadece ülkenin değil, Doğu Avrupa ve Balkanlar’ın en büyüğü. Koç ve Doğuş, Yunanistan’da çeşitli yatırımlara sahip. Koç Holding’e ait Setur, Midilli Limanı’nı işletiyor. 2012’de açılan ihaleyi 40 yıllığına kazanan Setur Marinaları’nın Midilli’deki ortağı ise Yunan Folli Follie. Doğuş Grubu da Yunanistan’da yat limanları ve otel yatırımlarıyla dikkat çekiyor.

 

 

 

milletgazetesi.gr

Read Previous

Makedonya’daki ilkokullarda Boşnakça dersi verilecek

Read Next

Konya ‘2020 Dünya Kitap Başkenti’ adaylığı için hazırlanıyor

One Comment

  • You’re so awesome! I don’t believe I have read a single thing like that before. So great to find someone with some original thoughts on this topic. Really.. thank you for starting this up. This website is something that is needed on the internet, someone with a little originality!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *