Üsküp Düşünce Okulu seminerleri başlıyor

Fettah Efendi – Eğitim ve Düşünce Derneği’nin Türkçe ve Arnavutça olarak iki dilde düzenleyeceği “Üsküp Düşünce Okulu” ve “Akademia Shkupi” (Üsküp Akademisi) seminerleri başvuruları başladı.

Fettah Efendi – Eğitim ve Düşünce Derneği, Türkçe ve Arnavutça iki ayrı sınıfta düzenlenip 3 yıl sürecek “Üsküp Dülünce Okulu” ve “Akademia Shkupi” (Üsküp Akademisi) seminerlerini başlatıyor. İlk dönemi, 14 Ekim – 4 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek Üsküp Düşünce Okulu birinci seviye seminerleri kapsamında programa kabul edilen öğrenciler haftada 3 üç seminere katılacak.

Türkçe sınıfında, Prof. Dr. Ekrem Demirli’den “İslam Düşüncesine Giriş”, Doç. Dr. Kasım Küçükalp’den “Batı Düşüncesine Giriş” ve Yrd. Doç. Dr. Abdülkadir Macit’ten “Dünya Tarihi” konuları ele alınacak. Arnavutça sınıfında ise Prof. Dr. Musa Musai’den “Din ve Psikoloji”, Agron İsa İslami’den “Dünya Tarihi” ve Prof. Dr. Ali Payaziti’den “Modernizmin Kökeni” konuları işlenecek.

Üsküp Düşünce Okulu seminerleri başvuruları 28 Eylül – 7 Ekim tarihleri arasında internet üzerinden yapılacak. Ücretsiz olarak gerçekleştirilerecek seminerlere üniversite ve üniversite sonrası eğitimlerine devam eden öğrenciler başvurabilir. Seminerlere başvuruda bulunan öğrencilerden %50 başarı notu ve %50 mülakat notu sonucunda Türkçe ve Arnavutça sınıfı için en başarılı 20’şer öğrenci seminerlere katılmaya hak kazanacak.

Seminerlere katılmayı hak kazanan öğrencilere üç yılda toplamda 15.000 denar “kitap bursu” verilecek. Seminerlerin amacı, katılımcıların İslam, Batı/Avrupa ve Balkanlara dair düşünsel, teorik, tarihsel, kültürel bilgi birikimlerini arttırmak, analitik düşünme yetileri kazandırarak karşılaştırma özelliğini güçlendirmek.

https://www.youtube.com/watch?v=XyEtItSe7X0

Üsküp Düşünce Okulu Birinci Seviye Seminer Programına aşağıdaki linklerden başvurabilirsiniz:
Türkçe sınıfı Başvuru Linki: https://goo.gl/forms/f4bD9zvzYmKCNvTU2

Arnavutça sınıfı Başvuru Linki: https://goo.gl/forms/ga1c5R3bBsAvAVJ23

 

Read Previous

Ekonomik kriz kıskancındaki Yunanistan ne durumda?

Read Next

TİKA’dan Kosova’da eğitime destek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *