Kuzey Makedonya’da motosiklet sürücüleri, hız sınırını aşmaları halinde bundan böyle “Güvenli Şehir” sistemi üzerinden otomatik olarak cezalandırılacak.
İçişleri Bakanı Pançe Toşkovski, motosikletlerin sistem tarafından daha önce yalnızca kırmızı ışık ihlali nedeniyle tespit edildiğini, dünden itibaren hız ihlallerinin de otomatik olarak belirlenmeye başladığını açıkladı.
Toşkovski, uygulamanın öncelikli amacının trafik güvenliğini artırmak olduğunu belirtti. Bu ay meydana gelen trafik kazalarında hayatını kaybeden 6 kişiden 4’ünün motosiklet sürücüsü olduğunu söyledi.
“Güvenli Şehir” sistemi şu anda 8 ve 10 numaralı koridorlarda, Üsküp, Kumanova ve Kalkandelen’de uygulanıyor. Sistemin eylül ortasına kadar Köprülü, Kavadar ve Negotin’de de devreye alınması bekleniyor.
Toşkovski ayrıca sistem üzerinden Makedonya vatandaşlarının trafik cezalarını çevrim içi olarak ödeyebileceğini açıkladı.
2026’nın başından bu yana Kuzey Makedonya yollarında 59 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti. Geçen yılın aynı döneminde bu sayı 96’ydı. Böylece trafik kazalarındaki can kayıplarında yaklaşık yüzde 35 oranında düşüş kaydedildi.












